Film

Ny dansk instruktør nomineres til filmpris

Den danske instruktør Mads Matthiesen er nomineret til en europæisk filmpris for filmen '10 timer til Paradis'

  • Instruktør Mads Matthiesen (th) med hovedrollehaver Kim Kold. (Foto: Polfoto).
Instruktør Mads Matthiesen (th) med hovedrollehaver Kim Kold. (Foto: Polfoto).

Filminstruktør Mads Matthiesen har lavet sin første fuld-længde spillefilm: 10 timer til Paradis, og med den er han kommet med i kapløbet om at vinde en EFA, European Film Award 2012.

Den danske film er nomineret til prisen European Discovery, der hvert år går til en ny instruktør, der har lavet sin første fuld-længde spillefilm.

'10 timer til paradis' handler om den 38-årige bodybuilder Dennis, der tager til Thailand for at finde kærligheden. Her møder han påtrængende thailandske kvinder, der giver hans syn på kærligheden alvorlige skrammer.

Læs også:

Se også: Bodybuilder-sejr til dansk film

Men bedst som han er ved at miste modet, møder han den thailandske kvinde Toi. De to forelsker sig, og selvom Dennis' mor hjemme i Danmark ikke vil acceptere andre kvinder i Dennis' liv, nægter han at give slip på den kærlighed, han endelig har fundet.

Ud over den danske film er der nomineret fire andre til European Discovery-prisen. Den engelske film 'Broken', den hollandske film 'Kauwboy', den russiske film 'Portret v Sumerkhak' og den tyske film 'Die Vermissten' er også med i kapløbet.

Læs også:

Se også: Danske film vinder priser i USA

Prisen European Discovery er ikke fremmed for danske instruktører. I 1998 vandt Thomas Vinterberg netop denne pris med filmen 'Festen', og i 2005 vandt Jakob Thuesen prisen med filmen 'Anklaget'.

De fem nominerede film til prisen 2012 bliver nu tilgængelig for det europæisk filmakademis 2700 medlemmer. De skal så stemme på, hvem, de mener, skal vinde.

Vinderen bliver udråbt på European Film Awards på Malta den 1. december.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte