Film

Fuldmåne-film i Kongens Have

Cinemateket byder på to film om månen 'Moon' og 'Rejsen til månen'

  • Et stemningsbillede fra den syrede anmelderroste sci-fi-film 'Moon', der er lavet af David Bowies søn Duncan Jones.(Foto: Cinemateket)
Et stemningsbillede fra den syrede anmelderroste sci-fi-film 'Moon', der er lavet af David Bowies søn Duncan Jones.(Foto: Cinemateket)
1/4
Næste »

Cinemateket i København kickstarter den nye sæson i Kongens Have med den syrede sci-fi-nyklassiker 'Moon' af David Bowies søn Duncan Jones samt den 110 år gamle trickfilm 'Rejsen til Månen' i restaureret version med soundtrack af franske 'Air'.

Og der er ingen tvivl om, at det bliver en aften i månens tegn, når det hele tirsdag den 31. juli kl. 18.00 starter med 'Electronica-Chill', hvor publikum kan læne sig tilbage i græsset og lade fødderne vippe til sprøde dub-beats, knitrende spacestemninger og sommerlig electronica.

Kl. 21.45 vises den første film 'Rejsen til månen' af den franske instruktør Georges Melies, der blev lavet for 110 år siden og blandt andet blev hyldet i Martin Scorseses sidste film 'Hugo'. Herefter vises filmen 'Moon', der med sin isnende paranoia og drømmeagtige uforudsigelighed ligger lysår fra Star Wars og Star Treks ramasjang og eskapisme.

Tre år på en månestation
Filmen tager udgangspunkt i Sam (Sam Rockwell), der næsten har udført sin ensomme mission med tre års ophold på en månestation, da han på en af sine inspektionsture bliver slået bevidstløs. Da han vågner op, er han ikke længere alene i sin vakuum-indpakkede verden …!

'Et fremragende eksempel på, hvad den sjældent udforskede genre hard science fiction har at byde på,' jublede den amerikanske forfatter og anmelder Roger Ebert. De danske kritikere var enige: 'Sæt kurs mod Duncan Jones’ version af månen, mens den endnu kan ses på asteroiden Danmark,' skrev Jyllands-Posten i sin femstjernede anmeldelse. 'Et helt særegent univers,' bekendtgjorde Politiken og kvitterede med fem hjerter.

Det hele foregår på en aften i fuldmånens skær og er er selvfølgelig gratis.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!

Seneste i flash!

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen

Velkommen. Vi er rigtig glade for dit besøg!

Men vi er knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer.

Vores annoncer gør det muligt for os at tilbyde en stor del af vores indhold – helt gratis.
Hvis du tillader annoncer på ekstrabladet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Er du EKSTRA-abonnent?

Oplever du problemer? Kontakt webmaster@eb.dk

Når du besøger ekstrabladet.dk tjekker vi, om du blokerer annoncer. Sådan gør vi.