Film

Europa får lov at se 'Jagten' før Danmark

Zentropa-bossen Peter Aalbæk mener selvfølgelig, at det er ærgeligt, at man kan se Cannes-vinderen 'Jagten' i flere europæiske lande før Danmark - her forklarer han hvorfor

  • Mads Mikkelsen ses her i rollen som børnehavepædagogen Lucas, der bliver mistænkt for pædofili i Thomas Vinterbergs film 'Jagten'.(Foto: Zentropa)
Mads Mikkelsen ses her i rollen som børnehavepædagogen Lucas, der bliver mistænkt for pædofili i Thomas Vinterbergs film 'Jagten'.(Foto: Zentropa)
1/3
Næste »

- Jeg sidder her på Samsø og kigger ud over havet. Og jeg har sgu da også en fornemmelse i maven, der siger mig, at der går rigtig lang, lang, lang tid, før danskerne får set 'Jagten' i biograferne. Og det er lidt ærgerligt, siger Zentropa-chefen Peter Aalbæk om Thomas Vinterbergs danske succes-film 'Jagten', der først får premiere i de danske biografer den 10. januar 2013.

LÆS OGSÅ:

Se også: Mads Mikkelsen vinder guldpalme

Det er hele syv måneder efter, at filmen havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes, hvor Mads Mikkelsen vandt en guldpalme for sin fantastiske præstation i filmen. Og bizart nok vil man ifølge Jyllandsposten kunne se filmen i både Holland, Rusland, Belgien, Frankrig og England, før man kan se den i de danske biografer.

- Vi ville selvfølgelig helst have haft filmen ude allerede til efteråret gennem Biografklub Danmark, men de kunne altså først give os plads i januar måned. I stedet vil Biografklub Danmark her til efteråret vise Bille Augusts nye film 'Marie Krøyer', siger Peter Aalbæk til Ekstra Bladet fra sin sommerferie på Samsø.

- Det er selvfølgelig underligt, at man kan se filmen ude i Europa, før man ser den i Danmark. Men vi vil altså gerne vise 'Jagten' gennem Biografklub Danmark. Og de kunne som sagt først finde plads til os i januar.

LÆS OGSÅ: Se også: Mikkelsen græd i otte timer Mikkelsen græd i otte timer

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte