Film

Mickey Rourke er tilbage i fængslet

For at forberede sig på sin nyeste rolle som russisk skurk gik Mickey Rourke i fængsel i Moskva. Rourke har tidligere været inde og ruske ved flere lejligheder.

  • Mickey Rourke gik frivilligt i fængsel i Moskva for at researche til sin rolle i Iron Man 2.(Foto: AP)
Mickey Rourke gik frivilligt i fængsel i Moskva for at researche til sin rolle i Iron Man 2.(Foto: AP)

Selvom Hollywoodskuespiller Mickey Rourke allerede har tilbragt rigelig tid i fængslet, så har den tidligere bokser netop været endnu en tur bag tremmer. Denne gang var han dog ikke dømt, årsagen var blot, at han ville forberede sig på sin rolle i den nye film "Iron Man 2".

Her spiller Rourke den russiske superskurk Ivan Vanko, og for at samle inspiration tog han et smut til Moskva for at gå i fængsel.

- Jeg trak i nogle tråde og fik lov at komme på besøg i fængslet. Jeg mødte en fyr. Vi snakkede, og han havde en masse tatoveringer. Han tog tøjet af og forklarede mig historien bag dem en for en. Jeg tror, han sad inde for kidnapning eller noget i den stil, siger Rourke.

Den 57-årige skuespiller har ellers rigeligt med personlig erfaring at tære på, når det gælder fængselsophold. Rourke har både siddet inde for spirituskørsel og hustruvold. Alligevel insisterede han på, at komme bag tremmer igen.

Tog undervisninge i russisk
- Jeg vil ikke spille en en-dimensional russisk skurk. Jeg kan godt lide, når en rolle har flere lag og jeg kan forstå, hvorfor en person handler, som han gør, forklarer Rourke.

Han tog også sprogtimer i russisk for at virke overbevisende i rollen. Men selv om undervisningen var intensiv, så lå det russiske ikke just til højrebenet, erkender Rourke.

- Jeg havde en russisk lærer i omkring tre måneder, fem dag om ugen, i næsten tre timer om dagen. At lære to replikker tog mig næsten tre uger, siger han.

Filmens producer, Kevin Feige, er dog ganske tilfreds med sin stjerne.

- Jeg kender ikke mange, der ville tage i russisk fængsel for at forberede sig til en rolle, siger han.

Mickey Rourkes deltagelse i "Iron Man 2" er med til at manifestere, at han stadig har gods i sig. Han blev tidligere dømt ude, men hans hovedrolle i filmen "The Wrestler" sikrede ham en Oscar-nominering og slog fast, at han er tilbage på Hollywoods stjernehimmel.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte