Film

Vanrøgt-anklage: Dyr dejsede om i Hobbitten

Der blev set stort på dyrevelfærden under indspilningerne af den kommende storfilm, lyder beskyldningen

  • (Foto: AP)
(Foto: AP)
1/2
Næste »

Kort før verdenspremieren på 'Hobbitten' får Peter Jackson på puklen af vrede dyrevelfærdsfolk, som beskylder succesinstruktøren og de andre filmfolk bag den længe ventede biografbasker for at have kostet en masse bondegårdsdyr livet.

Både heste, kyllinger, får og geder blev vanrøgtet på forskellige måder i forbindelse med indspilningerne i New Zealand, hævder dyrerettighedsgruppen Peta, som beskylder 'Hobbitten'-folkene for at have kostet 27 dyr livet.

Læs også:

Skærmbillede 2012-11-01 kl. 10.09.32 Udland - 1. nov. 2012 TV: Hobbitten-film udkommet

Derfor protesterer Peta mod den længe ventede fantasy-trilogi, hvoraf den første film i rækken får verdenspremiere i newzealandske Wellington i næste uge.

- Beslutningen om at bruge adskillige levende dyr og tillade dem at lide uden grund betyder, at underholdningsindustrien tager et stort og skamfuldt skridt bagud, siger Lisa Lange fra Peta.

Den anklage vil Peter Jackson og holdet bag den store filmproduktion ikke have siddende på sig. Derfor er de gået i modoffensiv mod dyregruppen, som er helt galt afmarcheret, lyder det.

- Producerne afviser fuldstændigt beskyldningerne om, at 27 dyr er døde på grund af vanrøgt, mens filmen blev lavet, lyder det i en pressemeddelelse fra Hobbitten-bagmændene.

Læs også:

Skærmbillede 2012-09-20 kl. 14.40.54 Film - 20. sep. 2012 TV: Nye klip sluppet ud fra Hobbitten

- Ekstraordinære forholdsregler blev taget for at sikre sig, at dyrene ikke blev brugt til actionsekvenser eller andre sekvenser, som kunne give unødig stress til de involverede dyr, tilføjes det.

Den første af de tre film i den kommende trilogi, 'Hobbitten: En Uventet Rejse', får premiere i Wellington den 28. november - og kommer bagefter ud til alverdens biografer i december.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte