Film

Jussi holder sig væk fra Schweiz

Verdenspremieren i aften på Locarno Film Festival bliver uden forfatterens deltagelse

  • Jussi Adler-Olsen i Hald istedet for i Schweiz. (Foto: Arno Burgi)
Jussi Adler-Olsen i Hald istedet for i Schweiz. (Foto: Arno Burgi)

Mens de fleste forfattere, der står overfor en verdenspremiere på en film lavet over én af sine bestsellers, sikkert vil give deres højre arm for at være med til begivenheden, så tager Jussi Adler-Olsen det mere køligt.

Filmatiseringen af hans bog, 'Kvinden i Buret', bliver vist for første gang sent i aften i den store udendørs-biograf på Piazza Grande-pladsen på Locarno Filmfestival i Schweiz foran 8.000 biografgængere, men det er uden Jussi Adler-Olsen.

Han tilbragte istedet lørdagen i Hald ved Viborg, hvor han deltog i- og holdt tale ved den store bog- og litteratur-festival.

 

Skriver på seks'eren
Den festival havde han for længst lovet at kaste glans over, og så holder man jo ord - verdenspremiere eller ej.

Skærmbillede 2013-06-13 kl. 11.18.44 AM Filmmagasinet - 13. jun. 2013 Smugkig: Se Sonja Richter i 'Kvinden i buret'Se også: Jussis månedsløn: 666.000 kronerSe også: Fornem pris til Jussi Adler

- Jeg er her på Hald. Så kan jeg ikke være i Schweiz. Bogdagen herovre er vigtig. Og så sidder jeg også her på værelse 11 på mit hotel og skriver på bog nummer seks. Det er også vigtigt, siger Jussi Adler-Olsen til Ekstra Bladet.

 

Kun set lidt
Han har ikke fulgt meget med i optagelserne af filmen, som Zentropa producerer, og han har kun set ganske lidt. Men det, han har set, er han tilfreds med, siger han.

- Du kan leve med det?

- Sagtens.

Er forfatteren blevet hjemme, er filmen til gengæld repræsenteret i Schweiz med de tre vigtigetse spillere, Nikolaj Lie Kaas, Sonja Richter og Fares Fares - samt instruktøren, Mikkel Nørgaard, der går op af den røde løber, før der blændes op for galla-forestillingen ved 23.30-tiden i aften i Schweiz.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte