Film

Københavns 'blodigste' weekend på vej

Cinemateket og Husets Biograf byder på 20 spillefilm og masser af kortfilm under den blodfyldte splatterfilm-festival 'Blodig Weekend' fra 27.-30. september

  • Her ses en af de kvindelige ofre i Franck Khalfouns film 'Maniac', hvor selveste Elijah Wood i rollen som den psykopatiske Frank, jager kvinder og tager deres skalp.(Foto: PR Foto/DFI)
Her ses en af de kvindelige ofre i Franck Khalfouns film 'Maniac', hvor selveste Elijah Wood i rollen som den psykopatiske Frank, jager kvinder og tager deres skalp.(Foto: PR Foto/DFI)
1/3
Næste »

København byder nu på en vaskeægte genrefilmfest i Cinemateket og i Husets Biograf. En ekstravaganza af horror, gys, splatter og andre kriller- og gisp-fremkaldende filmoplevelser fyret af på tre dage under ét tag. Eller rettere under to tage: Cinemateket er venue for Blodig Weekends dag- og aftenvisninger samt et stort genrefilms-convent (lørdag den 29. september fra kl. 13), mens Husets Biograf giver ly til natteravne med blodskudte øjne fra midnat.

Blodig Weekend er inspireret af lignende events i udlandet (bl.a. Frankrig), som ikke bare samler det bedste af det nye inden for horror, men også byder historiske højdepunkter (såsom Dreyer-klassikeren ’Vampyr’), weird nicheproduktioner og selvfølgelig et rum for palaver, signeringer, mad og drikke, mens efterårsmørket samler sig udenfor.

Tidsrummet er fredag, lørdag og søndag den 27.-30. september, og programmet byder på mere end 10 danmarkspremierer og lige så mange instruktørbesøg. Mød bl.a. det franske instruktørpar Bustillo & Maury (’Inside’), folkene bag satsningen ’Eddie: The Sleepwalking Cannibal’ og en stribe herboende aficionados, der sælger ud af deres memorabilia.

Italiensk horror
På 'Blodig Weekend' kan man også opleve den italienske horror-maestro Lamberto Bava og andre instruktører in persona, finde sin nye yndlingsplakat eller sjældne VHS-perler i en markedskasse. Og kast dig dig selv for løverne, når festivalen byder på ca. 20 spillefilm og masser af kortfilm.

- Ud over den snes spillefilm, der er 'Blodig Weekends' hovedpulsåre, kan man i Cinematekets Bio Benjamin få føling med nye produktioner (især kortfilm) fra et talentfuldt dansk vækstlag. Der er gratis adgang til græsrodsfilmene – se programmet på cinemateket.dk eller i foyeren. Med masser af debatter, Q&As og åbenhed for de udøvende kræfter håber vi, at Blodig Weekend vil virke som samlingspunkt for både genrefans og -filmmagere, lyder det fra festivalens arrangører, der blandt andre tæller Torsten Hvas, Another World Entertainment, Elias Eliot, Fantastic Film Festval, Lars & Johan, Julia Holmgaard og Lou Brockdorff samt Rasmus Brendstrup og Morten Tang fra Cinemateket.

Billetter koster 75 kr. (50 kr. for medlemmer af Cinemateket). Køber du fem billetter, får du en sjette ekstra gratis – rabatkort sælges i billetsalg (gælder kun til Cinematekets visninger).

Læs meget mere om festivalen 'Blodig Weekend' og filmene her

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
Hent flere
EKSTRA tæt på de kendte