Film

Bier er Danmarks mest romantiske dronning

Susanne Bier har lavet den ultimative romantiske film - og hun er stolt af det

  • Susanne Bier har lavet den mest romantiske film, man kan forestille sig med filmen 'Den skaldede frisør'. Her ses hun med sin egen private romantiske forbindelse Jesper Winge Leisner, som hun er kæreste med.(Foto: Mogens Flindt)
Susanne Bier har lavet den mest romantiske film, man kan forestille sig med filmen 'Den skaldede frisør'. Her ses hun med sin egen private romantiske forbindelse Jesper Winge Leisner, som hun er kæreste med.(Foto: Mogens Flindt)
1/6
Næste »

Susanne Bier mødte op til galla-premieren på sin nye film 'Den skaldede frisør' i en dybrød, smuk og enkel velour-kjole og lignede det, hun er netop nu. Nemlig Danmarks mest romantiske dronning.

- Hvorfor valgte du Pierce Brosnan til hovedrollen?

- Trine Dyrholms karakter damefrisøren Ida har lige mistet alt, da vi starter filmen. Hun har lige overstået en kemo-behandling. Hendes mand er utro med sin blonde sekretær, der er på alder med hendes datter. Og hvem er det så, man trænger til at møde. Det kan næsten kun være James Bond, fordi han pr. definition er en mand, som man ikke kan få.

Læs også: Se også: Trine: Sådan var det at kysse James Bond Trine: Sådan var det at kysse James Bond

- Men i min film har jeg gjort Pierce Brosnan til et rigtigt menneske, der også har et smertepunkt. Det kan næsten ikke være bedre. Og det er mødet mellem de to skæbner, der er kernen i filmen.

Og så er jeg i øvrigt vild med Pierce Brosnan som skuespiller. Han er god til det inderlige og det substantielle.

- Hvordan havde Pierce Brosnan det som englænder i en dansk film?

- Brosnan havde det som blommen i et æg. Han havde en fest under optagelserne. Han var jo også konstant omgivet af skønne danske kvinder som Trine Dyrholm, Paprika Steen, Christiane Schaumburg-Müller og Molly Egelind.

Læs også: Se også: Pierce Brosnan:Jeg er vild med danske kvinder Pierce Brosnan:Jeg er vild med danske kvinder

- Hvorfor har du valgt, at der også er et kræft-tema i din romantiske komedie?

- Jeg ville gerne lave en film, der er loyal over for smertepunktet i kræftsygdommen, men som samtidig berører problematikken med masser af håb og lyse følelser. Men det er først og fremmest en uhæmmet, romantisk film. Og det er jeg stolt af, siger Susanne Bier og tilføjer:

Endnu en Oscar?
- Min egen mor har også haft brystcancer i to omgange, og damefrisøren Ida er faktisk til en vis grad inspireret af min egen mor. Min mor er nemlig også et ekstremt positivt menneske.

Susanne Bier har siden sin Oscar lavet to film, 'Den skaldede frisør' og Hollywood-filmen 'Serena', som hun netop nu er i gang med at klippe. Den har Bradley Cooper og Jennifer Lawrence i hovedrollerne.

For nylig blev Susanne Biers film 'Den skaldede frisør' også shortlistet som Oscar-kandidat fra Danmark sammen med 'En Kongelig Affære' og Bille August nye film 'Marie Krøyer'. Og Susanne Bier vil ikke afvise, at 'Den skaldede frisør' også kan gå hele vejen og eventuelt vinde en Oscar?

- Sony Classic, som har købt filmen i USA, tror meget på, at den har mulighed ved Oscar-festen. Mange af de folk, der er med til at stemme filmene igennem, er nemlig lidt oppe i årerne. Og Sony Classic tror, at vores voksne kærlighedshistorie kombineret med den måde vi beskæftiger os med cancer-problematikken, vil blive rigtig godt modtaget i USA, siger Susanne Bier.

Romantik i Italien
'Den skaldede frisør' er en romantisk komedie med kæmpe stort R, der tager publikum med til det billedskønne Sorrento i det sydlige Italien, hvor vi skal til bryllup med to danske familier.

I centrum har vi det unge, skønne brudepar Astrid (Molly Egelind) og Patrick (Sebastian Jessen).

Og rundt om dem deres to skøre familier. I den ene lejr har vi brudens mor - den smukke, men kræftramte frisør Ida (Trine Dyrholm), der kaster sig ud i et romantisk forhold til brudgommes engelske far, den distræte livstrætte forretningsmand Philip (Pierce Brosnan).

Og så er der lagt i pastagryden til en passioneret, krydret omgang Pasta Con Amore.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte