Film

Dansk film med gigant succes i Storbritannien og Australien

Nikolaj Arcels film 'En Kongelig Affære' er på få uger blevet den mest sete dansksprogede film nogensinde i både Australien og Storbritannien

  • Mads Mikkelsen og Alica Vikander ses her i deres glansroller som henholdsvis livlægen Struensee og dronning Caroline Mathilde i filmen 'En Kongelig Affære'.(Foto: Zentropa)
Mads Mikkelsen og Alica Vikander ses her i deres glansroller som henholdsvis livlægen Struensee og dronning Caroline Mathilde i filmen 'En Kongelig Affære'.(Foto: Zentropa)
1/3
Næste »

Nikolaj Arcels kæmpesucces 'En kongelig affære' har virkelig fået fat internationalt og er i den grad braget igennem i bl.a. Storbritannien og Australien. I begge lande er filmen på ganske få uger blevet den mest sete dansksprogede film nogensinde. I Australien har den indtjent $ 500.000 og slået succeser som 'Italiensk for begyndere' og 'Efter Brylluppet', og i Storbritannien har den på kun fire uger overgået de til dato største dansksprogede succeser 'Festen', 'Idioterne' og 'Mifunes sidste sang'.

LÆS OGSÅ:

Se også: To sølvbjørne til Danmark

'En kongelig affære' har herhjemme for længst rundet en halv million solgte billetter og er i alt solgt til 78 lande over hele verden. Til november har filmen premiere i USA, hvor den bliver distribueret af Magnolia.

LÆS OGSÅ:

Se også: Kongelig begejstring for dansk film

Udover det flotte salg har de toneangivende anmeldere i begge lande også været stærkt begejstrede. På det anerkendte internationale filmsite Rottentomatoes.com, der sammenholder engelsksprogede anmeldelser scorer filmen ekstraordinært højt med 96 %, hvilket betyder at 22 ud af 23 anmeldelser er positive.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte