Radio

P3-værter bankende stolte over hæderspris

Esben Bjerre og Peter Falktoft er de yngste vindere af Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon nogensinde, og der er ved at gå skolegårdsslagsmål i den i 'Monte Carlo'-drengenes sejrsglæde

  • Når de sender i radioen, supplerer 'Monte Carlo'-drengene hinanden perfekt. Men titlen som årets bedste radiovært er tæt på at komme imellem dem. (Foto: Linda Johansen)
Når de sender i radioen, supplerer 'Monte Carlo'-drengene hinanden perfekt. Men titlen som årets bedste radiovært er tæt på at komme imellem dem. (Foto: Linda Johansen)
1/4
Næste »

Se Esben og Peters reaktion på lytternes anerkendelse i tv-klippet herover

--------------------------------

Ikke siden Anders Lund Madsen og Anders Breinholt tilbage i 2007 og 2008 blev kåret til landets bedste radioværter, har der været så suveræne vindere af afstemningen om Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon.

P3-gutterne Esben Bjerre på 25 og 27-årige Peter Falktoft, der hver eftermiddag sender 'Monte Carlo', løb med mere end en tredjedel af de næsten 50.000 stemmer, der blev afgivet af ekstrabladet.dk's læsere.

Bankende stolte
Dermed kan duoen kalde sig Danmarks bedste radioværter i et helt år.

- Det er vildt dejligt og fedt, at folk har stemt på os, siger en glad Esben Bjerre og afbrydes som altid af kollegaen Peter Falktoft:

- Det er et kæmpe stort skulderklap. Vi er bankende stolte. Jeg har haft en drøm, lige siden jeg vidste, at jeg ville lave radio, om at vinde Den Gyldne Mikrofon. Det er lytterne, der går ind og stemmer. Og det er prisen i radioverdenen, som jo altid er lidt bagerst i bussen i mediebranchen.

Tæt på at tage livet af programmet
Netop fordi radioværter kun kan få Ekstra Bladets Gyldne Mikrofon og en Zulu Award som lytterpris, betyder den meget for 'Monte Carlo'-duoen, som ellers ikke er meget for de store armbevægelser.

Det er da også lige før, at hæderen og anerkendelsen får skabt splid mellem de to kolleger og venner. Der er nemlig kun en udgave af den eftertragtede statuette.

- Den af os, der har flest kvadratmeter derhjemme skal have den, mener Peter Falktoft, som derved afslører, at han har mest plads.

- Nej, det er den, der har mindst, så den ser ud af noget, mener Esben Bjerre.

- Det var så det, der blev programmets endeligt, konkluderer de grinende, inden de dog alligevel finder en løsning på problemet.

SE HVORDAN DE BLIVER ENIGE OM AT DELE PRISEN I TV-KLIPPET ØVERST I ARTIKLEN HER

Altid noget af grine af
Esben Bjerre og Peter Falktoft har kun sendt 'Monte Carlo' i et halvt år. Alligevel er programmet blevet en succes på rekordtid. Og mere end en halv million danskere lytter med om ugen.

- Med den her anerkendelse fra lytterne ved vi, at vi lykkes med at lave radio, som ikke tager udgangspunkt i reality-serier eller folk, som ikke rigtigt bidrager til noget i samfundet.

- Hvis vi skal pege fingre, er det sjovere at pege op ad. Det er sjovere at tage fat i en Dong-direktør eller TV 2-direktør end en bistandsklient i Nordjylland. Man kan altid finde nogen at grine af, forklarer Esben Bjerre.

- Vi kommer meget hurtigt til at lyde selvfede, men det må vi også gerne lige i dag, smiler Peter Falktoft kækt og fortsætter:

- Da vi startede programmet, var der ikke en struktureret plan over, hvad det skulle handle om. Vi ville bare gerne lave noget, hvor vi ikke pegede fingre, og som ikke henvendte sig til laveste fællesnævner. Vi havde en ambition om at hæve lixtallet, og det mener vi i al beskedenhed er lykkedes.

Går i Breaking
Tilbage har 'Monte Carlo'-gutterne kun et spørgsmål:

- Burde I ikke gå i Breaking over det..? Det gør vi i hvert fald!

Og mon ikke radiolytterne kommer til at høre mere om det, når Esben og Peter er tilbage i æteren på P3 mandag eftermiddag fra klokken 14 til 16.

Indtil da kan du se og høre meget mere til landets bedste radioværter her på ekstrabladet.dk søndag.

Resultat af afstemningen

1) Esben Bjerre og Peter Falktoft, 'Monte Carlo', P3

2) Charlotte Jørgensen, Brian Ebbesen og Kenneth Jonassen, 'Morgenministeriet', Skala FM

3) Mai-Britt Vingsøe, Lars Johansson og Anders Fjelsted, 'GO'NOVA', NOVA FM

4) Mads Andersson og Christian Drastrup, 'Middagsradio'en med Mads & Drastrup', Radio ABC

5) Anne Kejser, Niarn, Niels Skovmand og Torben Chris, 'Anne og de herreløse hunde', ANR

6) Henrik Povlsen, Pia Røn, Rune Hedeman og Mie Rasmussen, 'Go'Morgen P3', P3

7) Alex Nyborg Madsen, 'Madsen', P4

8) Peder Toft og Malene Rind, 'MorgenBasserne', Radio Viborg

9) Jørn Bjerregaard og Kim Nielsen, 'ABC Morn', Radio ABC

10) Mads Vangsø, 'Mads om morgenen', Radio 100

11) Lars Sandstrøm, 'NOVA Eftermiddag', NOVA FM

48.953 personer har deltaget i afstemningen

Tidligere vindere:

2007: Anders Breinholt og Anders Lund Madsen (De sorte spejdere)

2008: Anders Breinholt og Anders Lund Madsen (De sorte spejdere)

2009: Mads Steffensen (Mads og Monopolet)

2010: Huxi Bach og Karen Thisted (Den løse kanon)

2011: Adam Duvå Hall og Sara Bro (Formiddag med Adam & Sara på P3)

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte