TV

DR's mystiske trumfkort: Julekalender i 25 afsnit

Når DR's egenproducerede julekalender 'Julestjerner' ruller over skærmen 19.30 på DR1, så er det med et stjernespækket hold, men noget er anderledes

  • Szhirley og Rasmus Bjerg med deres filmdatter Sus, spillet af 14-årige Martine. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Szhirley og Rasmus Bjerg med deres filmdatter Sus, spillet af 14-årige Martine. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
1/4
Næste »

En julekalender plejer at være i 24 afsnit, men fordi at DR's julekalender har 50 års jubilæum i år, så har forfatter- og instruktør-makkerparret Michael Wikke og Steen Rasmussen tilføjet et ekstra afsnit i år. 1. juledag kommer der nemlig en sidste krølle på historien.

Hovedrollerne i DR's julekalender 'Julestjerner' er besat af Szhirley og Rasmus Bjerg. Og så har Steen Stig Lommer, Troels Lyby, Daimi Gentle, Vigga Bro, Caroline Henderson, Jimmy Jørgensen, Annika Aakjær, Birthe Neumann og Chapper også bærende roller.

- De fleste skuespillere vil gerne have en julekalender på deres cv. Det er en investering i deres egen fremtid, at børn og unge kender dem fra en julekalender, fortæller producent Sven Clausen, der kun fik rungende ja'er fra skuespillerne og sangerne.

Rasmus Bjerg så meget frem til at vise, at han rent faktisk kan synge, griner Sven Clausen.

Sejt at være med
De tre børne-hovedroller spilles af 14-årige Martine Hjejle, 14-årige Igor Svideniouk og ni-årige Sebastian Teschemacher.

- Det har været en af de bedste oplevelser nogensinde, siger Martine, der glæder sig til at høre, hvad klassekammeraterne synes, når julekalenderen starter.

- Jeg tror, de synes, det er sejt, og er glad på mine vegne, supplerer Sebastian, der går i 3. klasse i Rungsted.

Bob er lækker
Sven Clausen har vist julekalenderen for nogle seere, og særligt Igor, der spiller Bob, har efterladt et indtryk.

- De piger, der har set den, synes Bob er ret lækker, fortæller producenten.

- Det ved jeg ikke lige, hvad jeg skal sige til, smiler den 14-årige dreng, som dog tror, det bliver sjovt at blive genkendt på gaden om nogle få uger.

Julekalendere på TV

Bamses julerejse er Ramasjangs julekalendertilbud til de mindste seere. Kalenderen sendes kl. 17.30 med genudsendelse om morgenen.Beskrivelse af Bamses JulerejseIndeholder afsnit 1 - 24 af julekalenderen fra 1996.Bamse tror det er juleaften 1. december, - hurra! Men nej. Og Julemanden kommer ikke med gaver, han kører forbi - og han taber tre vigtige ting lige ned i knolden på Bamse, Kylling og Ælling. Hvad skal de gøre? Det bliver aldrig jul, hvis ikke Julemanden får sine tre ting igen. Uden at fortælle det til Aske og Luna rejser Bamse og vennerne afsted med tingene for at finde Julemanden og redde julen. De ved dog ikke, at de bliver forfulgt af Nissen, som hader jul, og som vil gøre alt for at forhindre, at Julemanden får sine ting igen. Men når tre gode venner holder sammen skal det nok bliver jul - Tivertifald!Bamses Julerejse

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Gå til: navigation, søg

Bamses Julerejse er en julekalender, der er sendt af DR tre gange, i 1996, 1999, 2005 og nu i 2012 på Ramasjang

De tre gode venner Bamse, Kylling og Ælling skal ud på en eventyrlig julerejse til julemandens land. Undervejs møder de julemandens søn, som for alt i verden ønsker julen spoleret. Det bliver til 24 afsnit om tre venner, der vil gøre alt for at aflevere julemandens gavepapir, gavebånd og hans sæk med Til-og-Fra kort.

Hele Bamses Julerejse er optaget på øen Als

[redigér] Skuespillere

Figur Skuespiller

Bamse Lars Bom

Kylling Brian Patterson

Ælling Joan Bentsen

Aske Aske Bentzon

Luna Alberte Winding

Drille-nissen Søren Hauch-FausbøllJulestjerner sendes kl.19.30 på DR1 - genudsendes kl. 16.30, 19.00 og 20.00 på Ramasjang.

Jul i Valhal fra 2005 sendes på TV 2 kl.20.00

The Julekalender på TV 2 sendes sidst på aftenen

Jul i kommunen på DR2 kl. 23.00

DR1 sender et dobbeltafsnit af Den lille julemand mandag-fredag kl. 16.30 fra 3. december til og med 21. december.

Den svenske julekalender Tyvenes jul sendes kl. 18.00 fra d. 22. december til 27. december. Serien genudsendes hver morgen kl. 08.00.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte