TV

Krisen tvinger Portugal ud af Grand Prix

Melder fra til Melodi Grand Prix, fordi det er for dyrt at være med

  • Danmark deltog sidste år med Soluna Samay, men næste år bliver der ingen konkurrence fra Portugal og Polen. (AP Photo)
Danmark deltog sidste år med Soluna Samay, men næste år bliver der ingen konkurrence fra Portugal og Polen. (AP Photo)

Den finansielle krise rundt om i Europa fører nu til, at endnu et land melder fra til Melodi Grand Prix næste år. Portugal trækker sig fra sang-konkurrencen, og det samme har Polen gjort for andet år i træk.

Mens Polsk tv har opbrugt deres underholdnings-budget ved nationenens status som med-arrangør af fodbold-EM i sommer, så undskylder Portugal sig med den nationale krise og de høje omkostninger, der er forbundet med at deltage i Melodi Grand Prix. Ikke mindst i tilfælde af, at landet skulle gå hen og vinde i 2013.

Læs også:

Se også: Melodi Grand Prix udsolgt på 22 minutter

Det er der dog næppe fare for. Den hidtil bedste placering for Portugal er en sjetteplads i 1996. Heller ikke Polen plejer at være vinder-kandidat, selvom det trods alt blev til en andenpladsen 18 år siden.

Måtte ikke vinde
Andre lande har også haft betænkeligheder ved Grand Prix-udgifterne. Den spanske deltager sidste år fik at vide, at det ikke gik an at vinde, eftersom det ville blive for dyrt for det kriseplagede land at arrangere den efterfølgende internationale finale.

Læs også:

Se også: Svenskerne har regnet den ud

Og i Irland spekuleres der i, om de tre sejre i træk i 90'erne har haft indlfydelse på den slatne økonomiske situation idag, fortæller Sky News.

Den internationale finale finder næste år sted i Malmö.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte