TV

Ingen Emmy til Sidse Babett Knudsen

- Jeg tager det pænt, siger den danske skuespillerinde Sidse Babett Knudsen efter skuffelsen i New York

  • Emmy-prisen gik i stedet til den argentinske skuespillerinde Christina Banegas (i midten). (Foto: AP)
Emmy-prisen gik i stedet til den argentinske skuespillerinde Christina Banegas (i midten). (Foto: AP)
1/2
Næste »

NEW YORK (ekstrabladet.dk): Drømmen brast for Sidse Babett Knudsen, 43, da den internationale Emmy Award natten til tirsdag blev uddelt på Hilton-hotellet i New York.

Den danske skuespillerinde var nomineret til en Emmy for bedste kvindelige hovedrolle for sin indsats i rollen som statsminister Birgitte Nyborg i DR’s populære dramaserie 'Borgen'.

Men den eftertragtede tv-pris gik i stedet til den argentinske skuespillerinde Christina Banegas for hendes rolle i tv-serien ’Televisíon x la inclusion - Sin Cobertura’.

Se også: Sidse på den røde løber

Forventningerne var forinden høje i den danske lejr, og Sidse Babett Knudsen havde ikke lagt skjul på, at prisen ville betyde meget for hende. Alligevel tager hun nederlaget med ro.

- Jeg tager det pænt. Det bliver sværere at komme hjem. Stemningen var jo helt 'den render du da med', så nu er jeg lidt bange for at komme hjem og skuffe alle sammen, siger hun med et smil til Ritzau.

Sidse Babett Knudsen deler nu skæbne med Sofie Gråbøl, der også var lige-ved-og-næsten, da hun i 2008 var nomineret i kategorien for sin rolle som Sarah Lund i 'Forbrydelsen'.

Læs: Jeg må have gjort det godt

Emmy-prisen kaldes også for tv-branchens Oscar, og Danmarks Radio har tidligere høstet talrige priser for blandt andet serierne 'Nikolaj og Julie', 'Rejseholdet' og 'Ørnen'.

Desuden har 'Forbrydelsen' flere gange været nomineret, men uden at vinde.

Sidse Babett Knudsen er i øjeblikket i gang med de sidste indspilninger til tredje og sidste sæson af ’Borgen’, der er blevet solgt til en række udenlandske tv-stationer.

Læs også

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte