TV

Rockmama: - Jeg vil ikke tude på tv

Kleenex-fri zone: Der er masser af følelser, men stort set ingen tårer i efterårets omgang 'Toppen af poppen'

  • Sanne Salomonsen havde besluttet sig inden optagelserne på Mallorca. En rockmama tuder ikke på tv. (Foto: Mogens Flindt)
Sanne Salomonsen havde besluttet sig inden optagelserne på Mallorca. En rockmama tuder ikke på tv. (Foto: Mogens Flindt)
1/2
Næste »

- Nu kommer mama og krammer, udbryder Sanne Salomonsen spontant i sæsonpremieren af TV 2-programmet 'Toppen af poppen', hvor hele Danmarks rock-mama er hovedperson.

Øjeblikket er dybt rørende.

Singer-songwriteren Mads Langer forsøger at synge Sanne-nummeret ' Overgi'r mig langsomt', som han selv har skrevet til hendes album ' Unico'. Nummeret handler om den blodprop, der ramte Sanne Salomonsen for seks år siden - og om hendes kamp for at vende tilbage til livet og ikke mindst til sin søn.

Læs også:

Se også: Forfrossen rockmama: Der er iskoldt på toppen

Sanne Salomonsen kan ikke selv synge sangen. Det er for hårdt rent følelsesmæssigt.

Krammer
På 'Toppen af poppen'-scenen på Mallorca viser det sig også for svært for Mads Langer, der få toner inde i nummeret må opgive. Det får Sanne Salomonsen til at flyve op på scenen og tilbyde sin gode ven en mama-krammer.

Mads Langer samler sig og gennemfører 'Overgi'r mig langsomt', mens kameraerne zoomer ind på 56-årige rock-mamas øjne. Hun er tydeligt påvirket af situationen, men lige meget hvor tæt der bliver filmet på hende, er der ikke så meget som en tåre at spore i øjnene på Sanne.

Kun sangerinden Nabiha må finde servietten frem.

Jeg vil ikke hyle
- Jeg havde svoret inden, at jeg ikke ville sidde og hyle. Jeg ville ikke sidde og tude midt i et tv-program. Det havde jeg simpelt hen bestemt mig for, at det ville jeg ikke, siger Sanne Salomonsen.

- Hvorfor?

- Fordi musik er for skønt til at tude over. Og jeg er ikke sådan en, der tuder. Jeg ville hellere tage det hele som en positiv oplevelse med nogle dygtige mennesker - og det synes jeg virkelig, at det var!

- Mads Langers sang er noget helt specielt for dig, fordi den handler om den svære tid, du har været igennem efter din blodprop. Hvordan er det, at der igen og igen bliver rippet op i den periode?

-... efter mere end seks år, vrisser Sanne med et smil, mens hun hamrer teskeen mod bunden af sin kop.

- Nej, der bliver faktisk ikke talt særlig meget om det i programmet. Den groteske nyhedsinteresse har ligesom lagt sig, siger hun med sit legendariske hæse grin.

Vandt livet tilbage
Ifølge Sanne har hun efterhånden formået at lægge blodproppen, angsten og de uendeligt mange timers genoptræning bag sig.

- Det, jeg ønskede, var at få mit liv og min førlighed tilbage.Og det har jeg fået. Derfor har jeg lagt det bag mig.Men det er jo en del af min historie, siger hun eftertænksomt.

Ud over Mads Langer er det souldivaen Nabiha, sangerinden Dicte, rapperen Johnson, Kasper Winding og Peter Belli, der i sæsonpremieren af 'Toppen af poppen' fortolker Sannes gamle hits.

Læs også:

Se også: Belli på toppen: - Selvfølgelig er June med

Konceptet i 'Toppen af poppen' er præcis det samme som i de to foregående sæsoner, men TV 2 har dog valgt at forny sig med både nyt logo og ny kendingsmelodi.

'Toppen af poppen' sendes hver tirsdag fra den 14. august på TV 2.

DE ER TOPPEN AF POPPEN
Sanne Salomonsen - hele Danmarks rock-mama med mere end to millioner solgte album. Sanne brød igennem med bandet Sneakers og Anne Linnet Band. Siden har hun udgivet en række soloplader - senest ' Tiden brænder'.

Johnson - med fornavnet Marc - er 33 år og udgav sit første album i 2006. Blandt andre L. O. C. medvirkede på debutpladen ' Det Passer'.

Mads Langer - dansk singersongwriter med international kontrakt med Sony Music, som betyder udgivelse af tre album i Europa og USA. Første album, ' Behold', kom på gaden sidste år og indeholdt blandt andet en coverversion af Olives ' You're Not Alone'.Nummeret er blevet et kæmpehit både i og uden for Danmark.

Peter Belli - den 69-årige rocksanger debuterede i 1959 og er still going strong! Belli har gennem sin karriere spændt fra rock til dansktop-pop. I 1991 udgav Peter Belli sammen med De Nye Rivaler pladen ' Yeah', der blev hans hjemkomst til rocken.

Nabiha - charmerende souldiva, der tidligere har kaldt sig Tiger Lily. Nabiha slog for alvor igennem i 2009 med hittet ' Deep Sleep', som hittede både i Danmark og på klubber i udlandet.

Kasper Winding - anerkendt producer, der selv lagde stemme til kæmpehits som ' Sjæl i flammer og ' Kom nu hjem' i 80' erne og 90' erne. Winding står bag musikken til 25 spillefilm samt flere balletter og har instrueret både teater og musikvideoer i og uden for Danmark.

Dicte - fik sat gang i karrieren i 1989 med bandet Her Personal Pain. Dictes første soloalbum udkom i 1994. Ud over at synge har hun også vist sit talent på dansegulvet, da hun i 2010 deltog i 'Vild med dans'.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte