TV

Coster-Waldau Emmy-nomineret

HBO-serien 'Game of Thrones' nomineret til en Emmy-statuette i kategorien bedste tv-drama

  • Nikolaj Coster-Waldau, 41, spiller Jaime Lannister, alias Kingslayer, i den populære tv-serie Game of Thrones.
Nikolaj Coster-Waldau, 41, spiller Jaime Lannister, alias Kingslayer, i den populære tv-serie Game of Thrones.
1/2
Næste »

Succesen fortsætter for den danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau, der har en rolle i HBO-serien 'Game of Thrones'.

Det anmelderroste middelalderdrama, hvor Nikolaj Coster-Waldau spiller Jaime Lannister, er nomineret til en Emmy-statuette i kategorien bedste tv-drama.

'Game of Thrones' er oppe mod nogle tunge drenge i den eftertragtede kategori: Den britiske tv-serie 'Downton Abbey', den psykologiske thriller 'Homeland' samt 'Boardwalk Empire', 'Breaking Bad' og 'Mad Men'.

'Mad Men', der handler om livet på et reklamebureau på Manhattan i 1960'erne, er blevet kåret til bedste tv-drama de sidste fire år i træk. 'Mad Men' løb i år med 17 nomineringer til Emmy-festen, der er tv-branchens svar på Oscar-uddelingen.

I kategorien bedste mandlige hovedrolle kæmper 'Mad Men'-stjernen Jon Hamm, Steve Buscemi fra 'Boardwalk Empire', Bryan Cranston fra 'Breaking Bad' og Michael C. Hall, der har hovedrollen i 'Dexter'.

De nominerede til prisen for bedste kvindelige hovedrolle tæller ’Mad Men’-stjernen Elisabeth Moss samt veteranerne Julianna Margulies fra 'The Good Wife', Kathy Bates fra 'Harrys Law' og Glenn Close, der har hovedrollen som skruppelløs advokat i tv-serien 'Damages'.

Emmy-uddelingen afholdes i USA den 23. september.

Game of Thrones
'Game of Thrones' er skabt af David Benioff og Dan Weiss. HBO-serien er baseret på romaner af forfatteren George R.R. Martin og handler om kampen om tronen i kongeriget Westeros. Serien havde premiere i USA i april sidste år. Anden sæson af 'Game of Thrones' kan herhjemme ses på CANAL+

Læs også

Der er lukket for nye kommentarer til denne artikel.

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte