TV

Dansker får hovedrolle i amerikansk actionfilm

Den for mange ukendte skuespiller Kim Sønderholm får en hovedrolle i den amerikanske actionthriller 'The Last Bounty'

  • Kim Sønderholm blev kaldt 'en ung Gary Oldman', da han spillede hovedrollen i filmen 'Craig'. (Foto: Still fra Craig)
Kim Sønderholm blev kaldt 'en ung Gary Oldman', da han spillede hovedrollen i filmen 'Craig'. (Foto: Still fra Craig)
1/2
Næste »

39-årige Kim Sønderholm flyver midt på sommeren til Arizona i USA, hvor han skal spille en af hovedrollerne i den amerikanske actionfilm 'The Last Bounty'.

Ukendt i Danmark
Kim Sønderholm er uddannet skuespiller for elleve år siden, og er for de fleste et ret ukendt ansigt i Danmark. Han har spillet flere mindre roller i danske spillefilm og tv serier samt instrueret et par film, men nu kalder det store udland.

Overset DVD
For et par år siden sad Kim Sønderholm i instruktørstolen på filmen 'Craig' med sig selv i hovedrollen. Filmen var engelsksproget og blev ret overset, da den udkom på DVD i Danmark. Men da filmen senere udkom i USA og Tyskland fik mange øjnene op for den danske skuespillers præstation i rollen som Craig.

Gået i træning til rollen
Rollen i 'Craig' resulterede i en del roller i udlandet, bl.a i USA, England, Tyskland, Sverige og Norge, men rollen i 'The Last Bounty' (på dansk 'Den sidste dusørjæger') er til dato den største rolle Kim Sønderholm har fået, og danskeren er allerede nu gået i skarp træning til rollen.

'The Last Bounty' foregår i en ikke så fjern fremtid, bomben er faldet, størstedelen af menneskeheden er udslettet, og alt er ørken. Filmen handler om den gode mod det onde i kampen om herredømmet over menneskeheden, og Kim Sønderholm spiller hovedskurken, John.

Drømmer om dansk gennembrud
- Det har været en stor oplevelse og spændende at få lov at rejse og arbejde på så mange projekter. siger Kim Sønderholm.

- Men jeg vil ikke lægge skjul på, at min drøm er at få flere opgaver herhjemme. Den danske filmbranche kan noget helt specielt, jeg ikke har set andre steder, siger han.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte