TV

Julekalender-børn har droppet skuespillet

Det er syv år siden, børnene fra 'Jul i Valhal' blev verdensberømte i Danmark. I dag holder de alle tre pause fra skuespillet på ubestemt tid

  • Sådan ser de unge mennesker - og Martin Brygmann - ud i dag. Laura, Clara og Lukas kan ses igen, når TV 2 genudsender 'Jul i Valhal'. (Foto: Jan Unger)
Sådan ser de unge mennesker - og Martin Brygmann - ud i dag. Laura, Clara og Lukas kan ses igen, når TV 2 genudsender 'Jul i Valhal'. (Foto: Jan Unger)
1/2
Næste »

Det var sjovt at være skuespiller og barnestjerne. Det er Laura Østergaard Buhl, Lukas Schwarz Thorsteinsson og Clara Bahamondes helt enige om. Men ingen af de tre børn, der nu er blevet unge mennesker, har en stor drøm om at fortsætte karrieren som skuespiller.

Læs også:

Se også: DR's mystiske trumfkort: Julekalender i 25 afsnit

16-årige Clara er den, der har haft flest roller, siden 'Jul i Valhal' blev optaget og sendt første gang i 2005. Ud over fortsættelsen til julekalenderen, filmen 'Guldhornene', har hun spillet med i blandt andet 'Sommer', 'Krummerne' og 'Vølvens forbandelse'.

Læs også: Se også: Jul i Valhal bliver til spillefilm Jul i Valhal bliver til spillefilm

- Især efter den sidste film, fik jeg nok. Jeg var ret afklaret, siger den unge gymnasieelev, der går i 1.g. i København.

- Alligevel har jeg valgt drama som valgfag. Så jeg har fået lidt blod på tanden igen, siger hun.

Klogskab fremfor skuespil
Lukas Schwarz Thorsteinsson er blevet 21 år og er i gang med sit tredje semester på jurastudiet.

- Jeg kan godt lide at læse og blive klogere. Og så har jeg bare ikke temperament til at vente på, at der kommer en og tilbyder et job, sådan som skuespillere må, siger han.

Læs også: Se også: 'Jul i Valhal' mest sete i syv år 'Jul i Valhal' mest sete i syv år

Lukas troede ellers, at skuespillet var lige ham, men efter hans medvirken i filmen 'Skyskraber' brast drømmen.

- Det er en fed film, men den floppede fælt. Det var en stor skuffelse for mig, derfor droppede jeg drømmen, erkender Lukas Schwarz Thorsteinsson.

Intet bud
20-årige Laura blev student i sommer og arbejder nu som piccoline i et reklamebureau.

- Jeg har da gerne villet have nogle flere roller, men der har ikke rigtigt været bud efter mig efter 'Guldhornene', siger Laura Østergaard Buhl.

TV 2 viser 'Jul i Valhal' igen fra den 1. december klokken 20.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte