TV

TV3 fuppede seerne og hjalp fattig familie

Den fattige thailandske familie, der i aftenens afsnit af 'Fristet' måtte vinke farvel til nyt hus, blev kompenseret af TV3, selv om det ikke fremstod sådan på skærmen

  • Jonas og Amalie skal tage den svære beslutning - skal de forære familien Dang et nyt hus eller skal de selv score 20.000 kroner. (Foto: Lotta Lemche & Sille Serup / TV3).
Jonas og Amalie skal tage den svære beslutning - skal de forære familien Dang et nyt hus eller skal de selv score 20.000 kroner. (Foto: Lotta Lemche & Sille Serup / TV3).
1/2
Næste »

Det var svært ikke at have ondt af den thailandske familie Dang, der i aftenens afsnit af 'Fristet' måtte vinke farvel til et helt nyt hus med rindende vand, fast tag og flere soveværelser.

Den ludfattige familie boede nemlig i et skur uden vægge og kunne se frem til en voldsomt forbedret tilværelse, såfremt realitydeltagerne Amalie og Jonas begge tog det uselviske valg og lod dem flytte ind i et nyt hus.

Læs også:

Se også: Drukkenbolte slog død kalv

I stedet valgte de unge danskere at tilgodese sig selv, og deres hold, og score 20.000 kroner selv. Dermed måtte familien Dang aflevere nøglerne til det nye hus tilbage.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have givet dem det hus. Men jeg vidste, at Amalie ville være helt iskold og bare tage pengene. Så derfor valgte jeg at gøre det samme. Jeg var helt sikker på, at Amalie ville tage pengene, fordi hun ikke ville tabe ansigt overfor sine holdkammerater og så ville jeg og familien jo alligevel have stået tilbage med ingenting, forklarer Jonas om sit kontroversielle valg.

Læs også:

Fetterlein TV - 27. aug. 2012 TV: Her prøver Fetterlein at score Oddset-Janni

Men selv om det på skærmen så ud til, at den fattige familie stod tilbage med en lang næse og intet andet - blev de kompenseret af TV3 for indsatsen i programmet:

- Vi hjalp dem med at opgradere deres gamle bolig - bygge vægge og lidt af hvert. Så de var bedre rustet mod dårligt vejr. Deres hus blev helt klart mere beboeligt og de var meget taknemmelige, fortæller programredaktør Jesper Kynde.

Fik familien noget ud over dennne opgradering af deres bolig?

- De fik også et pengebeløb - jeg kan ikke sige hvor meget det var. Efter thailandske forhold et stort beløb, men ikke helt så meget som et nyt hus ville have kostet.

Ikke helt så meget - men tæt på?

- Ja, tæt på, afslører Jesper Kynde, der godt er klar over, at den barmhjertige gerning egentlig underminerer realityshowets koncept.

Læs også:

Fristet TV - 28. aug. 2012 Fattig families skæbne i reality-deltageres hænder

- Vi har endnu ikke oplevet, at deltagere i 'Fristet' ikke har troet, at de stod overfor reelt valg. De fleste gange de står i et dilemma gør vi jo ikke sådan som her - det er kun i sjældne tilfælde. Deltagerne kan derfor ikke sætte deres lid til at vi kompenserer for deres valg.

På sigt i - en eventuel tredje sæson af 'Fristet' - kan det selvfølgelig blive et problem, hvis deltagerne tror det, men så må vi finde på noget nyt til den tid, fastslår programredaktøren.

Det har ikke været muligt at indhente en kommentar fra Fristet-deltageren Amalie, der i øjeblikket er soldat og på øvelse med militæret.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte