TV

'Barnaby' skal optages i København

Et afsnit i den 16. sæson af Barnaby skal optages i København, hvor to danske skuespillere skal medvirke

  • Birgitte Hjort Sørensen skal medvirke i 'Barnaby'. (Foto: Polfoto/Mik Eskestad).
Birgitte Hjort Sørensen skal medvirke i 'Barnaby'. (Foto: Polfoto/Mik Eskestad).
 

Et afsnit af den kendte britiske krimiserie 'Kriminalkommissær Barnaby' skal optages i København. Det skriver den britiske avis The Independent ifølge DR P4 København.

Afsnittet bliver efter sigende jubilæumsnummer 100 i rækken, og titlen bliver 'Drabene i København'. Serien, der går ind sin 16. sæson, får i København-episoden to danske medvirkende.

Birgitte Hjort Sørensen, kendt fra sin rolle som journalisten Katrine Fønsmark i 'Borgen', og den prisvindende Ann Eleonora Jørgensen, kendt fra sin rolle som Pernille Birk Larsen i 'Forbrydelsen', kommer til at spille et par roller, oplyser DR P4 København.

Se også: Barnaby på pension - fætter på vej

Afsnittet bliver produceret i samarbejde med DR og den engelske producent Bentley Productions fra ITV og bliver optaget i København og omegn til oktober.

Anerkendelsen af det danske publikum, der får episode nummer 100 til København, skyldes, at serien er utrolig populær i Danmark.

Idéen med at optage her er blevet til, fordi man gerne ville lave noget specielt for at markere jubilæet, udtaler produceren af serien, Jo Wright, ifølge The Independent.

I forbindelse med optagelserne i Danmark har man samtidig fået mulighed for at samarbejde med DR, der særligt med 'Forbrydelsen' har fået et godt omdømme i England, da serien blev vist på engelsk tv.

Siden 1997 er serien rullet over tv-skærmene med kriminalkommissæren, der har originaltitlen 'Midsomer Murders'.

Hvorfor er tv-serien 'Barnaby' så voldsomt populær i Danmark? Giv din mening til kende i debatten under denne artikel.

Se også: DR-krimier fanger kvinderDR-krimier fanger kvinder

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Jakob Hansen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik