TV

'Forbrydelsen' koster kassen

Den kan ikke tjene sig hjem, siger dramacheferne

  • Det er de kulturradikale i udlandet, der ser 'Frobrydelsen', siger Nadia Kløvedal Reich. Foto: Mogens Flindt
Det er de kulturradikale i udlandet, der ser 'Frobrydelsen', siger Nadia Kløvedal Reich. Foto: Mogens Flindt
1/2
Næste »

DR’s dramachef, Piv Bernth, og fiktionschef, Nadia Kløvedal Reich, er begge stolte over den succes, som ’Forbrydelsen I og II’ har opnået internationalt.

Dog slår de samstemmende fast, at ingen bliver rig på at lave dramaserier i Danmark - uanset hvor flittigt serierne sælges til udlandet.

Læs også:

Se også: Søren Sveistrup: Sofie Gråbøl er guld værd

- Vi har fået stor bevågenhed, men det er blandt de kulturradikale i de lande, det handler om. Så selv om vi har solgt ’The Killing’ godt, er vi stadig bare en lillebitte tv-serie på de store markeder.

- Den måde, vi omsættes på, svarer til, at DR køber en amerikansk serie, som kører på DR2 torsdag aften kl. 23.30. Den serie betaler vi ikke mange penge for, og det gør f.eks. amerikanerne heller ikke for ’The Killing’, forklarer Nadia Kløvedal Reich.

Læs også:

Se også: Briterne skamroser 'Forbrydelsen'

Selv om Piv Bernth er producer på ’Forbrydelsen’ og pavestolt over seriens mange danske og internationale priser, er hun også realist:

- Det koster så meget at producere en dansk dramaserie, at vi aldrig nogensinde vil få pengene hjem, uanset hvor meget vi sælger den. Men det er heller ikke det vigtigste. Det er derimod det faktum, at DR laver en serie, vi kan stå inde for, og som seerne elsker, fastslår hun.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte