TV

Realitydeltager stak pige ned for øjnene af små søskende

Joanna fra 'Fristet' har tidligere været leder af en pigebande i Vollsmose

  • Den 21-årige tidligere leder af en pigebande i Vollsmose er med i 'Fristet' for at fortælle, hvordan hun har brudt sin kriminelle løbebane. (Foto: TV 3)
Den 21-årige tidligere leder af en pigebande i Vollsmose er med i 'Fristet' for at fortælle, hvordan hun har brudt sin kriminelle løbebane. (Foto: TV 3)
1/2
Næste »

Når anden sæson af 'Fristet' har premiere på TV 3 i aften klokken 22, bliver 10 nye unge realitydeltagere kendt i hele Danmark.

Én af de 10 har dog allerede trukket overskrifter på avisernes spisesedler. For otte år siden kunne den i dag 21-årige Joanna læse denne overskrift om sig selv:

'13-årige bandeleder stikker 18-årig pige ned'.

- Jeg lavede en masse kriminalitet dengang, siger Joanna til ekstrabladet.dk, der møder hende til premieren på tv-programmet.

Leder af pigebande
I sin tidlige barndom boede Joanna i en lejlighed i den plagede bydel Vollsmose i Odense sammen med sin mor og fire søskende. Som 11-årig mødte hun en række ældre piger, og hun følte, hun skulle bevise, hun hørte til.

- Jeg fik hurtigt skabt et rygte i byen, hvor folk frygtede mig, siger Joanna, der hurtigt avancerede til at være leder af en pigebande.

Stak 18-årig ned foran små brødre
Men en enkelt pige frygtede ikke Joanna, og det blev fatalt.

- Hun valgte at komme ud på min adresse, hvor hun skabte sig, og det endte med, at jeg stak hende ned for øjnene af min mor og to mindre søskende, fortæller Joanna uden omsvøb om episoden, der altså ligger en del år tilbage.

Den 18-årige pige vidste godt, Joanna var under den kriminelle lavalder, så hun anmeldte i stedet Joannas mor som overfaldskvinden, og politiet anholdt Joannas mor.

- Næste morgen meldte jeg mig selv. Min mor skulle ikke have skylden, siger Joanna.

Rykkede familien op
Retssagen endte med at smuldre, fordi offeret ændrede forklaring i retten. Joannas mor fik dog nok og rykkede hele familien til Horsens.

- Jeg startede på en frisk og begyndte i 9. klasse, selv om jeg ikke havde gået i skole siden 6. klasse, siger Joanna, der pludselig begyndte at få gode karakterer.

Folkeskolen blev byttet ud med HF, og i dag læser den nye realitydeltager til socialrådgiver i håb om at vende tilbage til Vollsmose og hjælpe pigerne, der ender i banderne.

- Det er derfor, jeg er med i 'Fristet'. For at fortælle min historie, og for at finde min 'stop-knap', siger Joanna, der allerede får sat sig selv i centrum i aftenens program, hvor hun som deltager på det 'fattige' hold bliver udvalgt af det 'rige' hold som den, der skal tage livet af en kalv.

- Det var taktisk dumt af dem, fordi jeg er så hård, som jeg er. Jeg blev presset undervejs i 'Fristet', men spillet har ikke påvirket mig overhovedet, fortæller hun.

Læs også:

Joanna fra Fristet TV - 23. aug. 2012 Realitydeltager skyder kalv med boltpistol

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte