Persondata politik

Farverigt Mary-portræt afsløret

Den brasiliansk-fødte pop art-kunstner Romero Britto har malet kronprinsessen i forbindelse med Børnehjælpsdagen

« Forrige
Næste »

Seneste i flash!

Flash
Sidste nyt om de kendte og kongelige direkte i din indbakke. Vi sender hver dag først på eftermiddagen.

Mest læste i flash!

EKSTRA tæt på de kendte

 

Kronprinsesse Mary var i dag på hotel Crown Plaza i Ørestaden for at overvære afsløringen af et portræt-maleri af sig selv, udført af den brasilianske-fødte maler, skulptør og pop-art artist, Romero Britto, som samtidig åbnede en udstilling af 30 af hans værker.

Blandt dem er også en plakat for årets Børnedag, som kronprinsessen er protektor for.

Børnehjælps-plaketen var fra 1904 til '79 en fast, årlig tradition med kunstnere som Ib Spang Olsen, Bo Bojesen, Jørgen Clevin, Leif Sylvester - og såmænd også dronning Margrethe - som ophavsmænd. Og efter en pause på 23 år bliver den nu genoplivet med Brittos motiv .

Se også: Læs også: Mary smider om sig med penge

- Vi er ekstremt stolte over samarbejdet med Romero Britto. Hans kunst er fængende, farverigt og positivt. Man bliver simpelthen glad , når man ser hans værker, siger administrerende direktør for Børnehjælpsdagen, Jytte Tholstrup Svendsen.

Normalt hører kunstnerens værker til i den mere avancerede kategori, men Mary-portrættet udmærker sig dog ved, at man godt kan se, hvem det forstiller.

Romero Britto har boet i Miami siden 1989 og skabte sig straks et navn ved at stå bag en Vodka-reklame. Siden har han arbejdet med kampagner for bl.a. Disney, Pepsi Cola, FN og BMW.

Se også: Læs også: Kronprinsesse Mary vild med Mads Mikkelsen

Normalt hører kunstnerens værker til i den mere avancerede kategori, men Mary-portrættet udmærker sig dog ved, at man godt kan se, hvem det forstiller.

Men er det det bedste Mary-portræt, der er lavet? Vær med i afstemningen blandt disse eksempler. Hvilket er det bedste?

Afstemning

Hvilket Mary-maleri er det bedste?

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Peder Nederland Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik