Persondata politik

Frede revser reality: Det handler bare om at blive kendt

Kronprins Frederik - der selv er kendt for at være kommende konge - mener, at alt for mange unge bare vil være kendte, og det er realityens skyld

Seneste i flash!

Flash
Sidste nyt om de kendte og kongelige direkte i din indbakke. Vi sender hver dag først på eftermiddagen.

Mest læste i flash!

EKSTRA tæt på de kendte

 

Den står ikke på 'Paradise Hotel', 'De unge mødre' eller 'Divaer i junglen' i Frederik VIII's Palæ på Amalienborg, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal koble af efter en lang arbejdsdag.

Læs også: Se også: Marys bryllupsdagsmenu til Frede: Æbleskiver

Frederik er nemlig alt andet end fan af tv-stationernes mange reality-tilbud. Han mener, at reality-konceptet kan være med til at rykke på de unges virkelighedsopfattelse.

'Når man tager et hurtigt kig over sendefladen på en god dansk tv-uge, falder man efterhånden over flere og flere 'reality-programmer'. Målgruppen er de unge, fortællingen er enkel: Det handler om at være kendt. Ikke så meget for det, man er dygtig til eller har arbejdet hårdt og dedikeret med igennem flere år for at opnå. Mere for det skæve, det enfoldige og til tider absurde eller ganske enkelt blot det at være kendt for at være kendt.'

Det skriver den kommende regent, der selv er født til et liv i det royale rampelys, i sin klumme i dagens udgave af gratisavisen MetroExpress.

Håber på unges - og voksnes fornuft
Her optræder han - uden faglige færdigheder ellers - som chefredaktør for en dag i anledning af sommerens OL i et særligt OL-nummer af gratisavisen.

Læs også: Se også: - Jeg er ikke frisk nok til at blive royal reporter

Den 44-årige prinse-far til fire, der ikke tidligere selv har udvist udelt begejstring for sin kendis-status, som følger med titlen som kronprins, håber dog, at de unge er fornuftige nok til at holde fokus på det vigtige - eller i hvert fald at deres forældre kan hjælpe dem på vej.

Læs også: Se også: Kronprins Frederik: Jeg frygtede min skæbne

'Om end det kan være ganske underholdende, får det nok mange forældre og ansvarlige voksne til at løfte øjenbrynene i bekymringen over pejlingen i de unges indre kompas. Er det virkelig det, de unge gerne vil spejle sig i? Måske, men det betyder ikke nødvendigvis, at det har ændret på de unges drømme og det, der værdsætter i livet.', skriver han videre.

Læs også: Se også: Kongehusets bedste far

Dermed mener kronprinsen altså ikke, at den olympiske ånd med, at det vigtigste er at være med, gælder, når det handler om reality.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik