I dag bliver dronningen sønderjyde

Dronning Margrethe og prins Henrik tager som sædvanlig sommerophold på Gråsten Slot

  • Ohøj Sønderjylland, så er det sommer! (Foto: Ole Frederiksen)
Ohøj Sønderjylland, så er det sommer! (Foto: Ole Frederiksen)
1 af 1

Seneste i flash!

Hent flere
 

Dronning Margrethe fortsætter i dag traditionen med at opholde sig på Gråsten Slot vest for Sønderborg i Sønderjylland.

I dag flytter hun således residens fra Amalienborg i København til slottet, som hun har arvet efter sin mor, dronning Ingrid, og som efterhånden mange år har dannet rammen om de royale somre.

Læs også:

Se også: Margrethe sidder på jysk formue

I 1935 blev Gråsten Slot efter en omfattende restaurering overdraget som sommerbolig til det daværende kronprinspar, der siden blev kendt som kong Frederik den 9. og dronning Ingrid.

Kong Frederik og dronning Ingrid tilbragte langt de fleste somre på Gråsten Slot med børn og siden også børnebørn og oldebørn.

Slottet er efter dronning Ingrids død overtaget af Dronningen, der fortsætter traditionen med at anvende slottet i løbet af sommeren.

Læs også: Se også: Danmarks mest forurenende familieDanmarks mest forurenende familie

Hoffet kan endnu ikke oplyse, hvor lang tid dronningens sommerbesøg i Gråsten kommer til at vare.

Hendes ophold plejer at være et par ugers varighed, og ind til videre ligger det fast, at i hvert fald halvanden uge bliver tilbragt på slottet.

Blandt andet skal regentparret holde reception for de lokale den 12. juli, mens man ligeledes modtager Gråsten Ringriderforening den 15. juli som vanligt.

I begyndelsen af september skal regentparret på sommertogt i Danmark med kongeskibet Dannebrog. Her skal man blandt andet besøge Skanderborg, Billund og Grindsted.

Læs også: 70 år på støttenDanske kongelige16. apr 2010Se også: Bruger 800.000 på fester for MargretheBruger 800.000 på fester for Margrethe

Seneste Nyt

Mest læste

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Stine Eskildsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik