Royalt stigekaos på Rigshospitalet

Rigshospitalets forhal er på fjerde døgn belejret af verdenspressen og et massivt arsenal af trappestiger. Måske får vi tvillingerne at se i dag

  • Indtil videre må vi nøjes med Frederiks 'luftfotos' af den 47 cm. høje dreng og den 46 cm. lange pige. (Foto: Kenneth Meyer)
Indtil videre må vi nøjes med Frederiks 'luftfotos' af den 47 cm. høje dreng og den 46 cm. lange pige. (Foto: Kenneth Meyer)
1/2
Næste »

LÆS OGSÅ: Alexandra og prinserne besøgte Mary

Hvis du i dag har et ærinde på Rigshospitalet i København, skal du ikke lade dig distrahere af den enorme opstilling af trappestiger i hospitalets forhal.

Ifølge Ekstra Bladets journalister på stedet minder forhallen med alle sine høje trappestiger i disse timer mere om 'en malerkonference' end om et hospital, hvilket naturligvis skyldes den forventede nært forstående fremvisning af de nyfødte royale tvillinger.

De cirka 30 trappestiger er stillet op af journalister fra både ind og udland, der derved håber at kunne reservere den bedst mulige plads, når Mary, Frederik og tvillingerne tropper op til fotografering.

Det vides endnu ikke, hvornår kronprinsesse Mary har planer om at vise sig selv og sine nyfødte frem for landets befolkning.

Eneste officielle besked er, at hoffet i passende tid vil meddele pressen, hvornår forældrene og de nye kongelige vil blive vist frem, så alle kan stå klar til at få et glimt af de endnu unavngivne søskende.

ekstrabladet.dk kan for øvrigt dementere forlydender om, at kongehuset skulle have lagt beslag på et større antal fødestuer.

Mary har kun en stue til sin rådighed, og i stuerne ved siden af hende er der stadig fødsler i gang, oplyser Rigshospitalets presseafdeling.

Tvillingerne har gode farver
Søndag var Marys stylist Anja Alajdi på besøg, og hun løftede i den forbindelse lidt af sløret for, hvad vi kan forvente at se.

- Tvillingerne er meget søde og meget små. De er yndige og har gode farver, lød det fra Marys stylist, da hun forlod Riget.

Søndag var ligeledes dagen, hvor prinsesse Isabella og prins Christian fik deres to nye søskende at se. Og ifølge hoffet gik det første møde mellem de fire søskende godt.

- De syntes, det var sjovt at se deres søskende, siger hoffets pressekoordinator Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Fakta om Frederik og Marys tvillinger:

PRINSEN:

Den lille ny prins blev født lørdag den 8. januar 2011 klokken 10.30

Han vejer 2674 gram og måler 47 centimeter.

PRINSESSEN:

Den lille ny prinsesse blev født lørdag den 8. januar 2011 klokken 10.56 - 26 minutter efter sin bror.

Hun vejer 2554 gram og måler 46 centimeter.

KRONPRINSESSEN:

Lørdag klokken 08.00 bekræftede hoffet, at Mary var indlagt på den afspærrede fødselsafdeling på Rigshospitalet.

Tvillingerne blev født naturligt ved en spontan fødsel, der efterfølgende af Rigshospitalets personale blev betegnet som 'en drømmefødsel'.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte