Henrik-nyhed går verden rundt

Det har også ryddet forsiderne udenfor Danmarks grænser, at dronningens mand har ladet sig pensionere

  • Pensioneringen af levemanden Henrik er ikke gået ubemærket hen i udlandet på årets første dag (Foto: Polfoto).
Pensioneringen af levemanden Henrik er ikke gået ubemærket hen i udlandet på årets første dag (Foto: Polfoto).

- Príncipe consorte da Dinamarca se aposenta aos 81 anos, skriver brasilianske Zero Hora, og deri har det sydamerikanske medie ret, for det skulle betyde noget i retning af, at den danske prinsgemal har ladet sig pensionere i en alder af 81 år.

Brasilianerne er dog langtfra de eneste udenfor de danske grænser, der har noteret sig, at Kong Henrik ikke længere skal deltage i så mange snoreklipninger og ambassadørbesøg, som han tidligere har gjort.

 

Se også: Prins Henrik går på pension

- Danimarca, il principe consorte va in pensione, fastslår italienske quotidiano.net, som bringer en længere artikel om Henriks liv og levned, siden han i 1967 blev gift med daværende kronprinsesse Margrethe.

Prins Henrik fylder 80 Danske kongelige - 31. dec. 2015 Pensionist på 1. klasse: Beholder otte millioner i apanage

 

 

Britiske BT.com bringer nyheden under overskriften 'Denmark's Queen Margrethe says husband Prince Henrik is retiring', mens royalt interesserede i Nederlandene minsandten kan læse nyheden om prinsgemalens pensionering i Haarlems Dagblad under overskriften 'Margrethe hoopt nog op steun Henrik', og det handler om, at Margrethe vil støtte Henrik.

Prins Henrik på Bakkens Hvile Danske kongelige - 1. jan. 2016 Royal ekspert: Ingen havde set det komme

Naturligvis har også de skandinaviske medier opfanget, at Margrethe nu kommer til at stå mere alene med de officielle pligter. Norske vg.no melder at 'Prins Henrik pensjoneres', mens det i svenske Kvällsposten slet og ret lyder, at 'Prins Henrik går i pension efter nyår'.

Kong Henrik var sygemeldt til dronningens fødselsdag. Få dage senere blev han set i Venedig. Det skabte mange spekulationer. I den forbindelse lavede Ekstra Bladet en debat i studiet. Se den her.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte