Joachim om konge-pension: Mor er dybt berørt

Prins Joachim kalder det fortjent, at hans far nu kan gå på pension

  • Prins Joachim var orienteret, inden dronningen fortalte om kong Henriks pensionering i sin nytårstale. (Foto: Jens Dresling)
Prins Joachim var orienteret, inden dronningen fortalte om kong Henriks pensionering i sin nytårstale. (Foto: Jens Dresling)

Mens det kom som lidt af et chok – eller i hvert fald en overraskelse – for alle andre, så var prins Joachim velorienteret om den bombe dronning Margrethe lod sprænge i sin nytårstale i sidste uge. Her fortalte hun som bekendt, at kong Henrik ville drosle ned eller på godt dansk gå på pension.

Holger_Henrik16.jpg Danske kongelige - 6. jan. 2016 Hvor er Henrik?

- Jeg synes ærligt talt, at det er velfortjent. Han er 81 år, og så er det i orden at trække sig tilbage, siger prins Joachim til denne uges udgave af BilledBladet.

Han fortæller også, hans 75-årige mor er noget påvirket af kong Henriks beslutning om, at han fremover vil tage flere dage på sofaen og færre i arbejdstøjet. Og derfor var talen ikke let at holde for regenten.

50320449 - 06_10_2015 - Folketingets åbning - FRANDSEN FINN.jpg Danske kongelige - 31. dec. 2015 Kongen går af

- Ja, hun har helt sikkert været lidt nervøs. Det er jo noget, der berører hende dybt, for min far har jo altid været hende en stor støtte. Og det vil han også blive ved med at være – på de indre linjer. De er gode sparringspartnere, og det holder jo ikke op, siger prins Joachim.

Dronningen var alene såvel ved nytårskuren tirsdag og karetkørslen onsdag. (Video: Linda Johansen)

Kongens selv-pensionering kan få direkte konsekvenser for prins Joachim og resten af den kongelige familie, der kan se frem til at få flere opgaver. Henriks droslen ned  får nemlig ikke ’konsekvenser for kongehusets samlede aktivitetsniveau’, som det hedder i den pressemeddelelse, der blev udsendt på 2015 sidste dag.

Ensomme daisy.png Danske kongelige - 5. jan. 2016 Ensom majestæt: Dronningens første arbejdsdag uden Henrik

Med andre ord overtager familien de opgaver, som kong Henrik ikke længere orker at passe. Herunder hører dog ikke jagt, for det er åbenbart noget pensionisten stadig har energi til. Hans første officielle opgave er således den 14. januar, hvor førsteklasses-pensionisten har fundet kræfter til at tage en tur i skoven og dræbe nogle dyr i Grib Skov – allerede fra klokken 8 om morgenen!

Se også: I dag er det Kong Henriks første som pensionist

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
Hent flere
EKSTRA tæt på de kendte