Mary og Fredes sorg: Har mistet højtelskede Ziggy

Kronprinsparret har mistet deres højtelskede hund Ziggy

  • Ziggy går tur med med Mary, Isabella, tvillingerne Josephine og Vincent og en barnepige ved Amaliehaven i 2012. Foto: All Over
Ziggy går tur med med Mary, Isabella, tvillingerne Josephine og Vincent og en barnepige ved Amaliehaven i 2012. Foto: All Over

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn har måttet sige farvel til deres border collie Ziggy, der har været del af familien i 12 år.

Det skriver Kongehuset på Instagram.

- I søndags sagde Kronprinsfamilien farvel til deres højtelskede hund Ziggy, lyder det i opslaget, som kan ses HER.

Her har Mary fotograferet sin trofaste, firbenede ven søndag - altså samme dag som den altså for til de evige jagtmarker.

- Ziggy var en trofast og kærlig hund, som desværre led af kronisk nyresvigt og slidgigt. På trods af dette var livskvaliteten høj til det sidste, står der endvidere om det pelsede familiemedlem, der altså ikke længere er del af familien på seks.

Ziggy var en bryllupsgave til Kronprinsparret fra Dansk Kennel Klub og blev del af familien nogle måneder inden prins Christian blev født i 2005. Den har flere gange været med på officielle opgaver - og naturligvis på gå-, løbe- og rideture.

Frederik og Mary på ridetur ved Gråsten Slot i selskab med Ziggy. Foto: All Over Frederik og Mary på ridetur ved Gråsten Slot i selskab med Ziggy. Foto: All Over

Se også: Kronprinsesse udsender efterlysningen: Hjælp! Vores hund er væk

Der er ingen tvivl om, at Ziggy havde en vigtig plads i familien, hvilket fremgår af et interview med Kronprinsparret fra 2007.

- Når vi så har lavet havregrøden, sidder vi alle omkring spisebordet. Også Isabella, som nu er stor nok til at sidde i sin høje stol. Hun får også lidt havregrød, og så snakker vi og spiser, og Ziggy løber ud og ind. Det er rigtig hyggeligt. Når Christian er færdig med at spise, leger han og laver sjov med Ziggy, inden han skal have tøj på og ned i vuggestuen, fortalte Mary i Berlingske.

Frederik er ellers opvokset med gravhunde, men valget faldt på en border collie, da han og Mary skulle vælge deres første kæledyr. De skulle efter sigende være meget intelligente og lærenemme hunde, der er gode til børn.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte