Nye detaljer: Sådan døde prins Richard

82-årige prins Richard døde ifølge Hoffet pludseligt mandag aften

1/2
Næste »

Tirsdag morgen meddelte Hoffet, at prins Richard er afgået ved døden. Han blev 82 år.

- Hans Højhed døde pludseligt på slottet i Berleburg i går aftes, mandag den 13. marts, lød det i pressemeddelelsen fra prinsesse Benediktes privatsekretær.

prins-richard-fylder-75-aar-torsdag-d-29-oktober Danske kongelige - 14. mar. 2017 Dødsfald i kongehuset

I pressemeddelelsen fra Hoffet fremgik det ikke nærmere, hvad den 82-årige prins døde af. Men det afslører Johannes Röhl, forstdirektør på Berleburg Slot i Westfalenpost.

- Prins Richard sov fredeligt ind sent mandag eftermiddag, oplyser han til avisen.

Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg havde tidligere været ramt af kræft. I 2003 blev han ramt af hudkræft, og senere en ondartet knude i det ene lår.

Han efterlader sig sin kone, tre børn og fire børnebørn.

Der bliver flaget på halv på Amalienborg tirsdag. Foto: Linda Johansen Der bliver flaget på halv på Amalienborg tirsdag. Foto: Linda Johansen  

prins-richard Danske kongelige - 14. mar. 2017 Afdød prins brød sig ikke om rampelyset

Hans kone, Benedikte, var i Danmark, da han døde. Her havde hun været det meste af den foregående uge og i weekenden på officielle opgaver.

Ifølge pressemeddelelsen rejste hun til Berleburg tirsdag morgen. I morgen skulle hun have deltaget i en filmpremiere i Imperial i København i anledning af Hjerneugen.

Her ses prinsesse Benedikte og prins Richard sammen til kronprinsesse Victorias bryllup i Stockholm i 2010. Foto: All Over Her ses prinsesse Benedikte og prins Richard sammen til kronprinsesse Victorias bryllup i Stockholm i 2010. Foto: All Over  

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har på vegne af Regeringen udsendt en kondolence:

- Regeringen sender sin dybfølte kondolence til Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte, deres børn, børnebørn og hele den kongelige familie. Hans Højhed Prins Richard har altid været en uvurderlig støtte for Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte i hendes arbejde og sammen med hende været en fornem repræsentant for Danmark, lyder det i en skriftlig meddelelse fra Statsministeriet, der slutter med ordene:

- Æret være Hans Højhed Prins Richards minde

Hoffet har endnu ikke oplyst, hvornår prins Richard skal begraves.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte