Royal guldbryllupsfest aflyst på grund af utroskab

Spanske dronning Sofia har fået nok af sin Don Juan

  • Skuespillet mellem kongen og dronningen er ved at være slut. (Foto: AFP)
Skuespillet mellem kongen og dronningen er ved at være slut. (Foto: AFP)
1/2
Næste »

Efter næsten fem årtiers ægteskab har spanske dronning Sofia, 73, omsider fået nok af at gøre gode miner til slet spil i forbindelse med gemalens utroskab.

Derfor bliver der ingen kongelig guldbryllupsfest med kalas og offentlig fejring 14. maj - 50 års dagen for kong Juan Carlos og dronning Sofias bryllup.

En talsmand for det spanske kongeslot, Rafael Sorrento, bekræfter ifølge Welt Online, at der ikke bliver nogen offentlig festivitas i anledning af guldbrylluppet.

Et planlagt frimærke med guldbrudeparret som motiv er også blevet droppet.

I årevis har dronning Sofia ellers bidt ydmygelsen i sig og stiltiende levet med sin, i dag 74-årige, Don Juans utallige eskapader.

Et minuts stilhed
Men efter hans fatale jagtrejse til Botswana i påsken, hvor kongen dels røg ud i en sand mediestorm efter at have dræbt en elefant, dels brækkede hoften efter et fald i sit soveværelse, har dronningen fået nok. En væsentlig detalje ved rejsen, som medierne siden har svælget i, var nemlig, at den var arrangeret af Juan Carlos mangeårige intime veninde, 47-årige, danskfødte Corinna zu Sayn-Wittgenstein - i italienske La Stampa omtalt som ’Spaniens anden dronning’.

LÆS OGSÅ:

Se også: Dansk golddigger i kongelig spansk sexskandale

Og selv om Corinna siden jagtrejsen har opholdt sig i Monaco frem for i sit hjem nær det kongelige palads i Madrid, har dronningen ikke ladet sig formilde til at feste officielt med gemalen.

Den fremtrædende spanske hofreporter Jaime Peñafiel finder det særdeles passende, at den kongelige guldbryllupsfest nu er aflyst:

- Kongen burde i stedet markere dagen med et minuts stilhed, lyder det fra hofreporteren.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet - flash!

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet - flash!
Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte