ABBA-børnebørn i Dansk Melodi Grand Prix

Benny Andersson to børnebørn stiller op ved den danske musikkonkurrence

The Bracelets fortæller, hvorfor de elsker Dansk Melodi Grand Prix (Video: Søren Pingel)
1/2
Næste »

Det er noget af en arv Charlie og Felix skal forsøge at løfte, når de den 13. februar går på scenen i Forum Horsens ved Dansk Melodi Grand Prix 2016.

De to knægte, der ikke er meget mere end halvanden meter høje, stiller sammen med den danske bassist Rebecca Krogmann op ved musikkonkurrencen, som de bogstaveligt talt er flasket op med.

Deres mor sikrede i 1996 Sverige en fornem tredjeplads ved Eurovision Song Contest, da hun sammen med gruppen One More Time stillede op med sangen 'Den Vilda'. Og deres farfar, ja han er ikke bare en levende Grand Prix-legende – han er et vaskeægte musikikon – nemlig selveste Benny Andersson fra udødelige ABBA.

Det var i 1974 den svenske gruppe vandt Eurovision med 'Waterloo', og det blev startskuddet på ABBAs imponerende internationale karriere. Siden har nu 69-årige Andersson rystet det ene hit efter det andet ud ad ærmet.

Charlie, der står i midten, bliver ikke overdynget af musikalske råd fra sin farfar. - Det er mere min mor, der kan finde på at sige, at jeg skal passe på min stemme, siger han. (Foto: Jan Unger) Charlie, der står i midten, bliver ikke overdynget af musikalske råd fra sin farfar. - Det er mere min mor, der kan finde på at sige, at jeg skal passe på min stemme, siger han. (Foto: Jan Unger)  

Heldigvis føler Charlie og Felix sig ikke tynget af den tunge musikalske arv, de slæber rundt på, når de sammen med Rebecca Krogmann stiller op under bandnavnet Bracelet.

- Det er på ingen måde et pres for os. Selvfølgelig vil vi gerne gøre det godt og helst vinde. Men vi er her også for at have det sjovt. Og vi vil først og fremmest gøre det på vores egen måde! Men det er da lidt specielt at stille op i Grand Prix’et, fordi det er noget, vi er vokset med og altid har elsket, siger Charlie Grönvall og fletter fingrene med de sirligt malede pink og turkise negle.

Se også: Benny Andersson: På inspektion af sange og en kæmpe ko

Benny Andersson er stadig en meget flittig sangskriver og har blandt andet for nylig lavet musik til musicalen 'Hjælp søges', der spillede på Østre Gasværk sidste forår. Felix og Charlie knokler også med toner og tekster, så det er langt fra hverdag, at de taler med deres farfar.

- Hvad siger han til jeres sang, ’Breakaway’, som i stiller op med?

- Ja, det vil jeg faktisk også gerne vide, udbryder Rebacca Krogmann.

- Jeg ved det faktisk ikke endnu. Jeg har først lige sendt til den til ham, så jeg ved det ikke. Men jeg tror, at han vil kunne lide den. Han synes i hvert fald godt om de andre sange, vi har lavet. Der er både power og følelser i. Lige som i ABBAs musik, siger Charlie, der sammen med resten af bandet har fået godt gang i karrieren.

Se også: Lohmann: Man skal kunne sit skidt, når Benny er i byen

Bracelet er på vej til Sydkorea for at indspille musikvideo og bandet skal også til USA for at prøve deres musik af.

- Kan det åbne nogle døre rundt om i verden, at man er barnebarn af Benny fra ABBA?

- Selvfølgelig gør det det, siger Rebecca Krogmann og lader forsanger Charlie uddybe.

- Det er i hvert fald noget, som medierne altid er interesseret i. Hvor meget det hjælper rent musikalsk, ved jeg ikke. Man skal have god musik, ellers hjælper det ingenting. Det hele kommer an på musikken – lige meget hvem man er, understreger Charlie.

Se også interview med Simone, som også skal deltage i år (Video: Søren Pingel)

Sophia Nohr har tidligere været med i X Factor, men nu skal hun prøve noget nyt (Video: Søren Pingel) 

De ti bidrag

'Rays of Sunlight' synges af Grand Prix-debutanten David Jay. Komponisten bag nummeret er til gengæld ret rutineret i Grand Prix-sammenhæng. Det er Brian Rice, der deltog som solist i både 2010 og 2014, der sammen med Christoffer Stjerne har skrevet sangen.

Smukke Simone Egeriis skal synge 'Heart Shaped Hole', der er skrevet og komponeret af Andrew Love og den voldsomt succesfulde svenske musikmager Carl Ryden.

Den eneste dansksprogede sang er Muri & Marios 'To Stjerner'. Den dansk-italienske duo har selv været med til at skrive nummeret, der er blevet til i samarbejde med Gianluigi Fazio og Mads Løkkegaard.

Den tidligere 'X Factor'-deltager Sophia Nohr skal synge 'Blue Horizon', som Christoffer Lauridsen og Marie Kejs Uhre står bag.

 

Hele fire sangskrivere har sat sig sammen for at skrive nummeret 'Messing With The Wrong Kind', som fremføres af Veronicas Illusion. Det er Freja Jonsson Blomberg, Dimitri Stasson, Tobias Stigaard Stenkjær og ikke mindst Peter Boström, der har komponeret sangen. Peter Brostöm er en af mændene bag Grand Prix-vinder-hittet 'Euphoria', der vandt i 2012.

Lighthouse X debuterer i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Soldiers of love'. Sangen er skrevet af de tre drenge fra bandet selv samt Sebastian F. Ovens, Daniels Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

 

Den færøske sangerinde Kristel Lisberg synger 'Who Needs A Heart'. Nogen kan måske kende Kristel Lisberg, der tidligere har været med i ’X Factor’. Sangen er skrevet af  Sara Ljunggreng og Jonas Gladnikoff. Han har tidligere skrevet tre Grand Prix-sange for Irland samt ’Someday’ som blev sunget af Hera Björk ved Dansk Melodi Grand Prix 2009.

Sangerinden Jessica stiller op ved danske Melodi Grand Prix 2016 med sangen 'Break It Good'. Årets mest eksotiske rytmer er skrevet af Engelina Adrina, Tommy P. Gregersen og David Todua.

Den  dansk-svenske gruppe Bracelet stiller op med sangen 'Breakaway'. Gruppen består af de svenske brødre Charlie og Felix Grönvall og af den danske bassist Rebecca Krogmann. Bracelet har skrevet nummeret sammen med Jimmy Jansson og Nanne Grönvall.

Emmelie de Forest er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix – ikke som sangerinde, men som sangskriver. Sammen med Marureen 'MoZella' McDonald og Rune Westberg har hun skrevet nummeret 'Never Alone', der synges af Anja Nisse. Hun har tidligre vundet den australske udgave af talentshowet 'The Voice'.

Læs også

Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte