Arrangør frygter fusk i Royal Arena

Koncertarrangører mener, der er risiko for, at fortrolige informationer siver videre til konkurrenten, når de lejer sig ind i multiarenaen

  • I 2010 gik Københavns Kommune sammen med Realdania og spyttede hver 325 millioner kroner i kassen, og den resterende del af arena-regningen på 1,4 milliarder kroner blev betalt med lån. Foto: Stine Tidsvilde
I 2010 gik Københavns Kommune sammen med Realdania og spyttede hver 325 millioner kroner i kassen, og den resterende del af arena-regningen på 1,4 milliarder kroner blev betalt med lån. Foto: Stine Tidsvilde

Der bliver snakket i krogene i musikbranchen, efter Royal Arena åbnede dørene for offentligheden for to måneder siden.

Virksomheden, der driver den delvist kommunalt finansierede multiarena, har to kasketter på, og det får arrangører til at frygte fusk, når de lejer sig ind i arenaen.

60155115.jpg Kup - 4. feb. 2017 10 fejl ved Danmarks nye øl-arena til 1,4 mia. kr.

To koncertarrangører fortæller til Ekstra Bladet, at der er risiko for, at fortrolige informationer bliver delt videre til landets største koncertarrangør, Live Nation, fordi Live Nation i form af sit datterselskab Danish Venue Enterprise også står for driften af arenaen og tager imod arrangørernes reservationer.

- Der skal være vandtætte skotter mellem arena-driften og Live Nations egen koncertvirksomhed. Er der ikke det, er det stærkt kritisabelt og en grov forseelse, men vi må jo tro og håbe på, at de holder tingene adskilt, siger Mads Sørensen, der er direktør i Beatbox Entertainment.

Frygter bedre bud
Skrækscenariet for koncertarrangørerne er, at Live Nation snager i Danish Venue Enterprise reservationskalender og byder på samme artister, som koncertarrangører forsøger at booke ind i Royal Arena.

For at leje sig ind i Royal Arena skal koncertarrangører henvende sig til Danish Venue Enterprise med oplysninger om, hvilken artist de vil have til at spille i arenaen.

60155129.jpg Koncert-anm. - 3. feb. 2017 Halleluja! Royal Arena består lydprøve

På dette tidspunkt har arrangøren sjældent lavet en bindende aftale med artisten, og et bedre bud fra en konkurrerende arrangør kan få artisten til at skifte koncertbureau.

- Det kunne man i den grad frygte, og det er kritisabelt. Omvendt må man jo tro på, at det ikke finder sted, men hvis det sker, er det virkelig en grov forseelse, siger Mads Sørensen.

Hyrer Céline Dion
ICO Concerts er den første arrangør ud over Live Nation, der står bag en koncert i Royal Arena.

Selv om arrangøren ikke oplevede problemer, da Céline Dion blev hyret ind i Royal Arena, finder direktør Kim Worsøe forholdene kritisable.

ok-billede-royal-arenapng Event & Kultur - 2. feb. 2017 Ølkrig: Så meget kostede arena-navnet

- Det kan selvfølgelig være problematisk, at driften af Royal Arena varetages af ens konkurrent, men vi har en forventning om, at de holder tingene adskilt, således at en eventuel reservation holdes konfidentielt i Royal Arenas regi og ikke deles med Live Nation, siger han og tilføjer:

- Det vil være meget uheldigt, hvis det viste sig at informationer, som gives til Royal Arena, deles med promotorafdelingen i Live Nation. Vores udgangspunkt for samarbejdet er dog, at det på ingen måde er tilfældet, siger direktør i ICO Concerts, Kim Worsøe.

Kan give problemer
Professor (mso) ved CBS Grith Skovgaard Ølykke vurderer, at forholdene i Royal Arena åbner op for en interessekonflikt.

Se også: Historisk Metallica-sejr i Royal Arena

Hun forklarer, at en mulig løsning er at have faste regler, så fortrolige informationer ikke deles med Live Nations arrangør-afdeling.

- Den oplagte løsning er, at det stilles som et krav, at der skal være vandtætte skotter mellem de to dele af Live Nations virksomhed – hvis den omtalte information ikke gives videre, er der ikke noget problem, siger Grith Skovgaard Ølykke.

Binder sig til udbyder
Live Nation vandt driften i 2011 ved en udbudsrunde, hvor også den amerikanske arrangør AEG var i spil. Live Nation har fået retten til at bruge sin billetudbyder Ticketmaster i Royal Arena, så alle der skal leje sig ind i multiarenaen skal benytte sig af denne.

Direktør i Beatbox Entertainment, Mads Sørensen, fortæller, at det gør det problematisk for ham at leje sig ind, fordi han har en aftale med en anden udbyder Billetlugen.

Direktør: Alle reservationer er konfidentielle

Dan Hammer er direktør i Danish Venue Enterprise, der driver Royal Arena og er ejet af Live Nation.

I en mail til Ekstra Bladet skriver han, at der ikke er noget mærkeligt i, at en koncertarrangør driver en arena. Han påpeger, at det også forholder sig således i O2 i London og Globen i Stockholm.

- Kan du afvise at fortrolige iinformationer ikke ryger videre til Live Nation?

- Det vil være som at skyde sig selv i foden, da Royal Arena også skal betale husleje, lønninger, el og varme på dage, hvor der ikke er koncerter og derfor har en klar interesse i at tiltrække så mange attraktive arrangementer som overhovedet muligt. Og jo flere arrangører, der aktivt arbejder på at trække arrangementer til Royal Arena, jo bedre.

- Har Live Nation adgang til en fælles kalender eller andre kanaler, hvor det vil være muligt at tilgå den slags informationer? 

- Nej.

- Har I en politik på det område?

- Politikken er, at alle reservationer er konfidentielle, indtil de er offentliggjorte. Der er i øvrigt kun tre ansatte i Royal Arena herunder undertegnede, der har adgang til den kalender, hvor vi skriver reservationer ind.

Læs også

Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte