Persondata politik

Jussi i panik: Mistede manus til sin nye bog

To lufthavne måtte lede al bagage igennem, før Jussi Adler-Olsen efter 12 nervepirrende dage fik sin dyrebare kuffert igen

Seneste i flash!

Flash
Sidste nyt om de kendte og kongelige direkte i din indbakke. Vi sender hver dag først på eftermiddagen.

Mest læste i flash!

EKSTRA tæt på de kendte

 

Thriller-forfatter Jussi Adler Olsens nye roman ’Marco Effekten’ udkommer 6. december, men det var lige før, at bogen slet ikke udkom i år.

Da Jussi Adler-Olsen i februar tog til sit fristed i Barcelona for at skrive i seks uger, mistede han nemlig en kuffert med hele sin research til den femte roman om efterforskerne på Afdeling Q.

– Den bortkom, og vi vidste ikke vores levende råd. Den var ikke i Barcelona, ej heller ikke i Frankfurt, hvor vi havde skiftet. De havde den ikke i systemet, bortset fra i Kastrup der kunne bekræfte dens eksistens, og ledte som sindssyge, men uden held, fortæller Jussi Adler-Olsen.

Læs også: Se også: Alle vil have Jussi

Forfatteren og hans kone, Hanne, rejste med to kufferter og håndbagage med parrets computere. Og derudover havde Jussi Adler-Olsen en kuffert på 20 kilo fyldt med alle notater, udklip og research på Marco Effekten samt hans gamle og uundværlige tastatur fra 1992, som han skriver alle sine romaner på.

Kunne ikke få energien tilbage
Efter fem dage erkendte bestseller-forfatteren, at han måtte have et nyt tastatur med kurerpost til Barcelona.

– Jeg ville være sat seks uger baglæns i skriveprocessen, og jeg kunne næsten ikke få energien tilbage, fortæller Jussi Adler-Olsen.

Men så tog forfatterens spanske forlag affære. Hver dag tog medarbejdere ud til lufthavnen i Barcelona og spurgte efter kufferten med det uvurderlige arbejde.

– Efter yderligere en uge var alle i Frankfurt og Barcelona lufthavnene, der stod for ansvaret, totalt møre, siger Jussi Adler-Olsen, der fandt sin redningskvinde i Alba fra det spanske forlag.

- Hun fik dem til at rode samtlige kuffertbunker i de to store lufthavne igennem, indtil man endelig fandt den i en bunke i lufthavnen i Frankfurt, godt ramponeret og uden tags og andre kendetegn.

– Længe leve Alba, hun er simpelthen skyld i, at jeg kom i gang igen og at bogen udkom i år, om nogensinde, fortæller Jussi Adler-Olsen fra Mauritius, hvor han lige nu holder ferie, inden pr-arbejdet for den nye bog går i gang.

Læs også: Se også: Jussis nye krimi når julesalget

Allerede nu melder boghandlere landet over, at flere hundrede har skrevet sig op for at sikre sig at være de første, der får fingrene i den nye roman om Carl Mørck og hans kollegers liv og arbejde fra kælderarkivet på Københavns Politigård.

Jussi Adler-Olsen har indtil videre solgt knap 1,8 millioner eksemplarer af sine romaner til danskerne, og thriller-stjernens romaner har solgt over otte millioner eksemplarer i hele verden - og efterspørgslen bliver ved med at stige.

Alene tyskerne har sikret sig fem millioner eksemplarer og udnævnt Jussi Adler-Olsen fra Allerød til deres yndlingsforfatter, mens priser og roser vælter ned over den ganske forbløffede forfatter, der på få år er gået fra at være en ukendt forfatter til verdensstjerne.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik