Kendisguf og nøgentegning til salg

Også saxofonen fra den legendariske jazzmusiker Charlie Parker er under hammeren i USA i weekenden.

  • Charlie Chaplins berømte bowlerhat og stok ventes at blive solgt for mellem 234.000 og 350.000 kroner. (Foto: AP)
Charlie Chaplins berømte bowlerhat og stok ventes at blive solgt for mellem 234.000 og 350.000 kroner. (Foto: AP)

Når auktionshuset Bonhams søndag slår dørene op i Los Angeles, er der masser af kendis-guf at få fingre i for købere med nok dollarsedler i tegnedrengen.

Charlie Chaplins berømte bowlerhat og stok ventes at blive solgt for mellem 234.000 og 350.000 kroner. Sættet er i 'usædvanlig god stand', lyder det.

Stumfilms-komikeren fandt efter sigende på sin berømte vagabond-rolle - også kaldet 'Little Tramp' - under en regnfuld eftermiddag i februar 1914.

Tilfældigt outfit
På spontan vis gik han ind i et fælles omklædningsrum i et Hollywood-studie og snuppede forskellige beklædningsgenstande. Blandt andet et par store posede bukser, alt for store sko, bowlerhatten og et sort overskæg. Vagabond-rollen var født.

I Charlie Chaplins 81 centimeter lange bambusstok er indgraveret 'CCLT 36' med sort blæk - en reference til vagabond-rollen Little Tramp.

Nøgentegning
Ud over komikerens ejendele er der også andet godt for samlerne på søndagens auktion. Blandt andet et håndskrevet brev af Beatles-stjernen John Lennon. I brevet er en tegning af musikeren og konen Yoko Ono, hvor de begge er nøgne.

Brevet ventes at blive solgt for mellem 105.000 og 128.000 kroner.

En række andre Beatles-genstande er også til salg. For eksempel autograferne fra de fire bandmedlemmer fra 1964. Pris: Mellem 26.000 og 38.000 kroner.

Det er også muligt at købe jazzmusikeren Charlie Parkers saxofon og et abstrakt oliemaleri, som er kreeret af sangeren Frank Sinatra.

Læs også

Seneste i flash!
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte