Teaterchef meldt til politiet for svindel

Tidligere teaterchef for Taastrup Teater er meldt til politiet for at have forlystet sig for teatrets penge

  • Mogens Holm er nu meldt til politiet. (Foto: Jyllands Posten)
Mogens Holm er nu meldt til politiet. (Foto: Jyllands Posten)

Høje Taastrup Kommune har meldt den tidligere direktør for Taastrup Teater og nuværende kulturchef i Københavns Kommune, Mogens Holm, til politiet.

Det fortæller Kulturen på TV 2 News.

Beslutningen er truffet på et møde i Høje Taastrup Kommunes økonomiudvalg tirsdag aften.

- Vi foretager politianmeldelse af den tidligere teaterchef for Taastrup Teater, Mogens Holm. Og der er fire forhold, der gør sig gældende, fortæller Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, til Kulturen på TV 2 News.

Indgået kontrakt med sig selv
Politianmeldelsen kommer efter, at konsulenter fra Kommunernes Landsforening i en 63 sider lang rapport har påvist, at Mogens Holm blandt andet har indgået kontrakt med sig selv under pseudonym og derved handlet i strid med forvaltningslovens regler om inhabilitet.

Mogens Holm har i to tilfælde skrevet kontrakt med sig selv, og det har han givet sig selv 236.000 kroner for.

Mogens Holm har desuden brugt kommunens penge til private formål. Han har således i privat øjemed købt både rejser, koncertbilletter, taske, tøj, lamper og kamera for teatrets penge.

Læs også:

Se også: Kommune: Teaterboss misbrugte 300.000 støttekroner

Derudover har konsulenterne dokumenteret, at flere medarbejder på Taastrup Teater er blevet betalt i naturalier og uden om skattefar. I stedet for løn har medarbejderne blandt andet fået køleskab, computer og mobiltelefon, oplyser Kulturen på News.

Endelig mener kommunen, at der er mangelfuld dokumentation for afholdte udgifter.

I alt mener kommunen, at det løber op i godt 300.000 kroner, som de kræver, at Mogens Holm betaler tilbage. Mogens Holm har via sin advokat forsøgt at få udsat tilbagebetalingen, men det har kommunen nægtet.

- Og fristen for tilbagebetaling er nu udløbet, og vi har tjekket vores bankkonto, og der er ikke kommet nogen penge ind fra Mogens Holm, siger Michael Ziegler til Kulturen på TV 2 News.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Mogens Holm.

Læs også

Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte