Jakob Strid får en halv mio. kr. af Frede og Mary

Kronprinsparrets Prisen 2012 blev uddelt i aften Sønderborg

  • Tegner og børnebogsforfatter, Jakob Martin Strid, fik prisen og 500.000 danske kroner (Foto: Claus Bonnerup)
Tegner og børnebogsforfatter, Jakob Martin Strid, fik prisen og 500.000 danske kroner (Foto: Claus Bonnerup)
1/2
Næste »

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys store kulturpris på en halv mio. kr. gik i aften til den gudsbenådede tegner og børnebogsforfatter, Jakob Martin Strid.

Som tegner er han især kendt i den brede befolkning for sine satiriske striber i Politiken, og som børnebogsforfatter slog han igennem i 1999 med 'Mustafas Kiosk'

Kæmpestor pærer
Det var en tidligere Kulturprismodtager, billedkunstneren Olafur Eliason, der overrakte Strid prisen, og han sagde i begundelsen: 'Strids værker er unikke, sjove og vedkommende. Hans finurlige og let genkendelige streg er nerven i de farverige historier'.

I år har det manifesteret sig ved 'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'.

Frede og Mary havde ialt 1,1 mio. kr., der skulle deles ud i aften. Og de var da også mange andre, som nød godt af gaveregnen.

Mere gaveregn
Den sociale Pris - også på en halv mio. kr. gik til Ungsommens Røde Kors, som arbejder frivilligt med socialt sårbare børn og unge.

Og de to 'Stjernedrys-priser' på hver 50.000 kr. gik til den grønlandske singer-song-writer Nive Nielsen samt akkordeon-spiller Bjarke Mogensen fra Bornholm.

Jakob Strid er 40 år og autodidakt tegner og forfatter. Han har tidligere modtaget Dan Turell Prisen, Kulturministeriets Illistrationspris samt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat.

Læs også

Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte