Event & Kultur

Fra pivfræk til pæn og velovervejet

Simone Egeriis er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix i en ny version af sig selv

Simone vil gerne vise en mere moden og velovervejet side af sig selv (Video: Søren Pingel)
1/2
Næste »

Da smukke Simone Egeriis i 2013 seneste deltog i Dansk Melodi Grand Prix, stjal hendes barm og minimale kjole opmærksomheden.

No name Event & Kultur - 27. jan. 2013 Svulmende barm og sving i kjolen var ikke nok for Simone

Simone var uden tvivl årets frækkert og hun stod stolt ved det. Efter hun som 12-årig blev landskendt som vinder af 'Scenen er din', var hun klar til at vise, at hun var blevet en voksen kvinde. Derfor hoppede hun i den pivfrække kjole og svingede vovet med hofterne.

Simone var noget af et trækplaster i 2013. (Foto: Mogens Flindt) Simone var noget af et trækplaster i 2013. (Foto: Mogens Flindt)
- Det er en ny side af mig selv. Selvfølgelig er den i den mere udfordrende afdeling, men jeg vil stadig meget gerne være kendt og respekteret for mit talent og ikke mit udseende, sagde hun den gang til Ekstra Bladet.

Som 18-årig stillede Simone op ved Dansk Melodi Grand Prix første gang. (Foto: Jakob Jørgensen) Som 18-årig stillede Simone op ved Dansk Melodi Grand Prix første gang. (Foto: Jakob Jørgensen)  

Nu er 23-årige Simone Egeriis klar til sit tredje Melodi Grand Prix. Og det bliver i en noget mere afdæmpet udgave end for tre år siden. Det afslørede den blonde pige med den blide stemme overfor Ekstra Bladet, da der onsdag eftermiddag var pressemøde i forbindelse med årets Grand Prix.

- Det bliver den mere seriøs og voksne side af mig, man vil se i år, siger hun.

- Mere velovervejet. Og sangen passer rigtig godt til, hvor jeg er i mit liv, uddyber Simone Egeriis.

Hun fortæller, at musikken og sangen kommer i centrum på scenen. Ingen glinsede lårkort kjole kommer til at fjerne fokus fra 'Heart Shaped Hole', som sangen, hun skal synge, hedder.

Simone stiller op med det, hun selv kalder for en stærk popballade. (Foto: Jan Unger) Simone stiller op med det, hun selv kalder for en stærk popballade. (Foto: Jan Unger)  

Simone Egeriis håber, at tredje gang bliver lykkes gang for hende i Grand Prix-sammenhæng, og hun er mere end klar til at forsvare de danske farver i Stockholm til maj.

- Men det er virkelig et stærk felt i år. Der er nogle rigtig gode sange med, siger hun.

Solisterne til Melodi Grand Prix 2016 præsenteres KENDTE Event & Kultur - 13. jan. 2016 ABBA-børnebørn i Dansk Melodi Grand Prix

Et af de konkurrerende numre står Eurovision-vinder Emmelie de Forest bag. Det er sangen 'Never Alone', som 20-årige Anja Nissen skal synge.

Hun er nok mere kendt i Australien end i Danmark. I 2014 vandt Anja Nissen den australske version af 'The Voice'.

Se interview med hende her - selvom der er en lille sprogbarriere

Anja Nissen bor til dagligt i Sydney. (Foto: Jan Unger) Anja Nissen bor til dagligt i Sydney. (Foto: Jan Unger)  

De ti bidrag

'Rays of Sunlight' synges af Grand Prix-debutanten David Jay. Komponisten bag nummeret er til gengæld ret rutineret i Grand Prix-sammenhæng. Det er Brian Rice, der deltog som solist i både 2010 og 2014, der sammen med Christoffer Stjerne har skrevet sangen.

Smukke Simone Egeriis skal synge 'Heart Shaped Hole', der er skrevet og komponeret af Andrew Love og den voldsomt succesfulde svenske musikmager Carl Ryden.

Den eneste dansksprogede sang er Muri & Marios 'To Stjerner'. Den dansk-italienske duo har selv været med til at skrive nummeret, der er blevet til i samarbejde med Gianluigi Fazio og Mads Løkkegaard.

Den tidligere 'X Factor'-deltager Sophia Nohr skal synge 'Blue Horizon', som Christoffer Lauridsen og Marie Kejs Uhre står bag.

Sophia Nohr er klar til en ny musikalsk konkurrence. (Foto: Jan Unger) Sophia Nohr er klar til en ny musikalsk konkurrence. (Foto: Jan Unger)  

Hele fire sangskrivere har sat sig sammen for at skrive nummeret 'Messing With The Wrong Kind', som fremføres af Veronicas Illusion. Det er Freja Jonsson Blomberg, Dimitri Stasson, Tobias Stigaard Stenkjær og ikke mindst Peter Boström, der har komponeret sangen. Peter Brostöm er en af mændene bag Grand Prix-vinder-hittet 'Euphoria', der vandt i 2012.

Lighthouse X debuterer i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Soldiers of love'. Sangen er skrevet af de tre drenge fra bandet selv samt Sebastian F. Ovens, Daniels Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

Lighthouse X sørger for, at pigerne nok skal tænde for fjernsynet, når der er Melodi Grand Prix den 13. februar. (Foto: Jan Unger) Lighthouse X sørger for, at pigerne nok skal tænde for fjernsynet, når der er Melodi Grand Prix den 13. februar. (Foto: Jan Unger)  

Den færøske sangerinde Kristel Lisberg synger 'Who Needs A Heart'. Nogen kan måske kende Kristel Lisberg, der tidligere har været med i ’X Factor’. Sangen er skrevet af  Sara Ljunggreng og Jonas Gladnikoff. Han har tidligere skrevet tre Grand Prix-sange for Irland samt ’Someday’ som blev sunget af Hera Björk ved Dansk Melodi Grand Prix 2009.

Sangerinden Jessica stiller op ved danske Melodi Grand Prix 2016 med sangen 'Break It Good'. Årets mest eksotiske rytmer er skrevet af Engelina Adrina, Tommy P. Gregersen og David Todua.

Den  dansk-svenske gruppe Bracelet stiller op med sangen 'Breakaway'. Gruppen består af de svenske brødre Charlie og Felix Grönvall og af den danske bassist Rebecca Krogmann. Bracelet har skrevet nummeret sammen med Jimmy Jansson og Nanne Grönvall.

Emmelie de Forest er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix – ikke som sangerinde, men som sangskriver. Sammen med Marureen 'MoZella' McDonald og Rune Westberg har hun skrevet nummeret 'Never Alone', der synges af Anja Nisse. Hun har tidligre vundet den australske udgave af talentshowet 'The Voice'.

 

 

Læs også

Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
Hent flere
EKSTRA tæt på de kendte