Hilda er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix

Og hun har sin datter, Annette Heick, og Jacob Riising med, når hun skal være vært på showet

  • Hilda Heick glemte helt, hvad hun skulle sige under de første prøver, fordi Jacob Riising og Annette Heick lavede så meget fis. (Foto: DR)
Hilda Heick glemte helt, hvad hun skulle sige under de første prøver, fordi Jacob Riising og Annette Heick lavede så meget fis. (Foto: DR)

Danmarks Radio har allerede løftet sløret for, hvilke ti solister, der skal dyste mod hinanden, når Dansk Melodi Grand Prix skal afgøres i Horsens lørdag den 13. februar.

Simone sammenklip.jpg Event & Kultur - 14. jan. 2016 Fra pivfræk til pæn og velovervejet

Nu er der så sat ansigt på de tre personer, der skal være værter på showet, der bliver sendt direkte fra Forum Horsens.

Og det er noget af en Grand Prix-legende, der vender tilbage til musikkonkurrencen. Navnet er Heick - Hilda Heick! Ud over den 69-årige sangerinde, der har stået ved Kelds side i årevis, er det Annette Heick og Jacob Riising, der skal guide publikum og seere gennem showet.

Glemte replikker
Hilda Heick blev med egne ord mildest talt noget overrasket, da DR ringede og sagde, at hun havde fået jobbet. Det havde hun på ingen måde regnet med.

- Jeg var til casting tilbage i oktober. Annette vidste det faktisk ikke før et par dage før. Hun ringede glad og fortalte mig, at hun skulle til prøve, og så kunne jeg fortælle hende, at det skulle jeg også, griner Hilda Heick.

Hun syntes selv, at hendes casting gik halvskidt.

- Til gengæld kørte Annette og Jacob virkelig med klatten. De lavede så meget spas, at jeg glemte, hvad jeg skulle sige. Så da jeg fik at vide, at jeg skulle være vært, reagerede jeg med et 'Er I rigtigt kloge! Ved I, hvor gammel jeg er?', siger Hilda Heick.

Se også: Annette Heick: - Jeg havde altså trusser på

- Men jeg kan da prale med, at jeg er måske er den ældste vært nogensinde - eller i hvert fald en af dem, siger Hilda Heick, der fylder 70 år til foråret.

Hilda Heicks opgave under Grand Prix'et bliver, at hun skal interviewe sangere og sangerinder i det såkaldte green room.

- Jeg kan snildt være bedstemor til de solister, der stiller op, konstaterer hun tørt.

-  Men jeg håber, at jeg gør det godt. Jeg ved i hvert fald præcis, hvordan de har det, siger Hilda Heick, der selv har deltaget ved Dansk Melodi Grand Prix fire gange.

Sammen med Keld var hun første gang med i 1986 med nummeret 'Mirakler', året efter med 'Ha' det godt', i 1989 med sangen 'Sommerregn' og i 1992 med 'Det vil vi da blæse på'.

Det er første gang, at Hilda og Annette Heick skal optræde sammen uden Keld.

Se også: Nøgen Keld Heick med sur datter

- Det bliver sjovt og hyggeligt at prøve. Det plejer jo at være far og datter, der underholder sammen. Og Jacob, ja han skal jo have en mor med, siger Hilda Heick og hentyder til det rejseprogram, som Jacob Riising har lavet sammen med sin mor på DR sidste efterår.

Annette Heick har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix to gange - i 1991 og i 2007 og for Jacob Riising bliver det tredje gang, at han skal stå i spidsen for den historiske popkonkurrence.

Se også: På rejse med Riising: Mor fik også løn

Hilda Heick håber, at hun bliver den næste, som Jacob Riising skal have med ud at rejse. (Foto: DR) Hilda Heick håber, at hun bliver den næste, som Jacob Riising skal have med ud at rejse. (Foto: DR)

Se også interview med Simone, som også skal deltage i år (Video: Søren Pingel)

Sophia Nohr har tidligere været med i X Factor, men nu skal hun prøve noget nyt (Video: Søren Pingel) 

De ti bidrag

'Rays of Sunlight' synges af Grand Prix-debutanten David Jay. Komponisten bag nummeret er til gengæld ret rutineret i Grand Prix-sammenhæng. Det er Brian Rice, der deltog som solist i både 2010 og 2014, der sammen med Christoffer Stjerne har skrevet sangen.

Smukke Simone Egeriis skal synge 'Heart Shaped Hole', der er skrevet og komponeret af Andrew Love og den voldsomt succesfulde svenske musikmager Carl Ryden.

Den eneste dansksprogede sang er Muri & Marios 'To Stjerner'. Den dansk-italienske duo har selv været med til at skrive nummeret, der er blevet til i samarbejde med Gianluigi Fazio og Mads Løkkegaard.

Den tidligere 'X Factor'-deltager Sophia Nohr skal synge 'Blue Horizon', som Christoffer Lauridsen og Marie Kejs Uhre står bag.

 

Hele fire sangskrivere har sat sig sammen for at skrive nummeret 'Messing With The Wrong Kind', som fremføres af Veronicas Illusion. Det er Freja Jonsson Blomberg, Dimitri Stasson, Tobias Stigaard Stenkjær og ikke mindst Peter Boström, der har komponeret sangen. Peter Brostöm er en af mændene bag Grand Prix-vinder-hittet 'Euphoria', der vandt i 2012.

Lighthouse X debuterer i Dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Soldiers of love'. Sangen er skrevet af de tre drenge fra bandet selv samt Sebastian F. Ovens, Daniels Lund Jørgensen og Katrine Klith Andersen.

 

Den færøske sangerinde Kristel Lisberg synger 'Who Needs A Heart'. Nogen kan måske kende Kristel Lisberg, der tidligere har været med i ’X Factor’. Sangen er skrevet af  Sara Ljunggreng og Jonas Gladnikoff. Han har tidligere skrevet tre Grand Prix-sange for Irland samt ’Someday’ som blev sunget af Hera Björk ved Dansk Melodi Grand Prix 2009.

Sangerinden Jessica stiller op ved danske Melodi Grand Prix 2016 med sangen 'Break It Good'. Årets mest eksotiske rytmer er skrevet af Engelina Adrina, Tommy P. Gregersen og David Todua.

Den  dansk-svenske gruppe Bracelet stiller op med sangen 'Breakaway'. Gruppen består af de svenske brødre Charlie og Felix Grönvall og af den danske bassist Rebecca Krogmann. Bracelet har skrevet nummeret sammen med Jimmy Jansson og Nanne Grönvall.

Emmelie de Forest er tilbage i Dansk Melodi Grand Prix – ikke som sangerinde, men som sangskriver. Sammen med Marureen 'MoZella' McDonald og Rune Westberg har hun skrevet nummeret 'Never Alone', der synges af Anja Nisse. Hun har tidligre vundet den australske udgave af talentshowet 'The Voice'.

Læs også

Seneste i flash!
Hent flere
Mest læste i flash!
EKSTRA tæt på de kendte