Tilbage til mobilsitet

Olsen-tvillingerne får stor designerpris

Mary-Kate og Ashley stormer frem som tøjdesignere

15:28, 06. jun 2012 | Helle Kastholm Hansen, Miriam Meyer

Olsen-tvillingernes dyre designermærke The Row er for alvor slået igennem. Her ses et udvalg af den nuværende kollektion. (Foto: AP og net-a-porter.com)
Olsen-tvillingernes dyre designermærke The Row er for alvor slået igennem. Her ses et udvalg af den nuværende kollektion. (Foto: AP og net-a-porter.com) Se stort billede | Del

Annonce

Til venstre: Ashley og Mary-Kate Olsen holder deres fornemme prisstatuette i hånden. Til højre er designeren Phillip Lim lutter smil. Han vandt nemlig også en pris. (Foto: AP) Se stort billede | Del
Sådan så den kommende efterårskollektion ud, da The Row blev vist frem på catwalken under modeugen i Paris i februar. (Foto: AP) Se stort billede | Del
Selveste Anna Wintour kommer til tvillingernes modeshows. Ligesom skuespillerinderne Chloe Sevigny og Carey Mulligan er fans. (Foto: AP) Se stort billede | Del
Olsen-tvillingerne har mange kendte fans: 1. lillestøsteren Elizabeth Olsen i kjole fra The Row. 2. Jessica Biel i læderjakke fra The Row. 3. Courteney Cox i kjole fra The Row. 4. Charlize Theron i læderkjole fra The Row. (Foto: AP) Se stort billede | Del

Annonce

De begyndte deres karriere i den amerikanske tv-serie 'Hænderne fulde'. Den gang var de to Olsen-tvillinger bare et år gamle. Siden har de spillet med i et utal af film, men i dag helliger de nu 25-årige piger sig primært tøjdesign. Og mandag fik søstrene den prestigefyldte Council of Fashion Designers of America Award (CFDA).

Læs også: Stilikoner: Olsen-tvillingerne

Mary-Kate og Ashley har blandt andet laceret tøjmærket 'Elisabeth og James', som de har hentet inspiration til i deres egne klædeskabe. Derudover har de deres eget dyre design-mærke 'The Row'.

Hverken sprut eller narko
Pigerne regnes blandt trendsettere i USA, og ifølge AP var det primært deres 'The Row'-kollektion, der udløste prisen for det bedst designede kvindetøj.

Læs også: Olsen-tvillingerne guider lillesøster

I modsætning til mange andre barnestjerner har Olsen-tvillingerne formået at få noget blivende og konstruktivt ud af den usædvanlige opvækst.

På trods af, at Mary-Kate i en årrække led af spiseforstyrrelser, har der hverken været urimelig alkoholopførsel eller narkoproblemer i deres kølvand - selv om det på de breddegrader er mere reglen end undtagelsen.

Søstrene nyder respekt også blandt tøjdesign-eksperter - ikke mindst fordi de stilfærdigt har 'arbejdet sig op' i branchen.

I fornemt selskab
Tvillingerne var ikke alene om at vinde en pris til CFDA. De allerede populære designere Phillip Lim og Tommy Hilfiger vandt nemlig henholdvis årets herremode-pris og den årlige hæderspris.

Ashley og Mary-Kate Olsen er altså for alvor kommet i fint selskab.

De har da også en imponerende mode-fanskare, som tæller både præsidentfruen Michelle Obama, skuespillerinden Charlize Theron og Jennifer Lopez.

Annonce