Topmodel vil finde nye talenter i slumbyer

Den brasilianske model Gisele Bundchen står bag konkurrence om at finde nye skønheder i de fattige kvarterer

  • Den brasilianske supermodel Gisele Bundchen. (Foto: AP)
« Forrige
Den brasilianske supermodel Gisele Bundchen. (Foto: AP)
1/2
Næste »
 

Den brasilianske supermodel Gisele Bundchen lancerede tirsdag en dyst om at opdage nye talenter til catwalken i Brasiliens mange slumkvarterer. Vinderen stilles en kontrakt som model i udsigt.

- Jeg føler mig privilegeret over at sponsere det her projekt, siger Bundchen og minder om, at hun selv blev afvist af hele 42 modelbureauer i begyndelsen af sin karriere, da hun kun var 17 år.

- Først i forsøg nummer 43 blev jeg accepteret, siger den nu 34-årige i forbindelse med lanceringen af den landsdækkende konkurrence.

Ved åbningsdysten deltog 30 kvinder mellem 18 og 22 år i håb om at opnå rigdom og berømmelse.

Skønhedskonkurrencen arrangeres af slumkvarterernes sammenslutning (CUFA) i samarbejde med en kosmetikproducent. Målet med konkurrencen er at øge 'slumbeboernes selvværd'.

- I skal kende jeres gode sider til fotograferingerne. Og I skal vise udholdenhed, sagde Bundchen til deltagerne.

Læs også:

topmodel TV 30. maj 2012 Se også: TV: 'Hvem kan ikke lide fyldige former?'

I anden fase af konkurrencen vil et dommerpanel vælge én model fra hver af Brasiliens 27 delstater. Finalen holdes i Rio de Janeiro i august eller september.

- Selv om hun er hvid, er det vigtigt, at Bundchen er her, fordi hun er brasilianer og kendt over hele verden, siger en af deltagerne, den 19-årige Rafaella Lemes.

Da det årlige modeshow for sommer- og strandtøj åbnede i Rio den 22. maj, blev begivenheden skæmmet af protester mod, at sorte kvinder er underrepræsenteret som modeller.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Mikkel Selin Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik