Tilbage til mobilsitet

Rolf Lynghøj bader

Travderbyet i dag: Rolf Lynghøj har badet sig i storform til Dansk Trav Derby

07:10, 26. aug 2012 | Anders Stoffer

Annonce

Hestene træner og opbygger muskerne på vandbåndet. Det bruges også, når hesten skal genoptræne efter skadet. (Foto: Rasmus Baaner) Se stort billede | Del

Annonce

BEDER (ekstrabladet.dk): Det bliver ingen badeferie for de 12 deltagere at komme gennem Dansk Trav Derbys lange tre kilometer.

Bortset altså for Rolf Lynghøj.

Et par gange om ugen forvandler træner og kusk Thomas Bonde nemlig Rolf Lynghøj til en søhest.

– Jeg ledte efter nogen svømmetræning, men der har man ikke kontrol over hestene, og så fandt jeg det her sted på nettet, siger travtræneren.

Mere muskuløs
Ekstra Bladet er kørt med Thomas Bonde og Rolf Lynghøj til træning i Beder uden for Aarhus, og det foregår ikke i en sulky. Hesten går i stedet på et løbebånd i et lille vandbassin.

– Vi begyndte denne træning i vinter, og jeg kan mærke, at han er blevet mere muskuløs, siger Thomas Bonde.

Han ved godt, hvad det gælder søndag eftermiddag.

– Vi skal til Charlottenlund for at hente en vindervase. Den sukker vi efter, men vi ved også, at løbet skal forme sig. Vi skal helst have blæs på fra start, og så skal Rolf Lynghøj gå stærkt den sidste kilometer, ligesom han gjorde ved andenpladsen i Jydsk 4-årings Grand Prix, siger Thomas Bonde.

Her tabte parret til Repay Merci, men Rolf Lynghøj havde stor ære af løbet, for den satte mange meter over styr med en galop.

Klar til derbyfest
– Jeg er sikker på, at det kostede sejren, for ellers var Repay Merci aldrig kommet til spidsen.

– I derbyet skal det flaske sig for os. Jeg har en stabil hest, og det kan være en fordel. Husk på at vi havde mange kræfter i behold i mål i Derbyprøven, siger Thomas Bonde.

Han har netop fejret sin 50-års fødselsdag.

– Det har været et turbulent år med fødselsdag og 25-års jubilæum som travtræner. Det år vil vi gerne slutte af med en derbyfest sidst på sæsonen, siger Thomas Bonde.

Ekstra Bladet er til derbyet: ekstrabladet.dk/trav

Læs også: Tv: Skræmmende trav-ulykke i Norge

Annonce