• Foto: Cannabisshop.dk
Foto: Cannabisshop.dk

CBD-olie, eller Cannabidiol-olie, er hot og syder i bogstaveligste forstand verden over. Mange spår, at udtrækket fra hampplanten bliver det næste lægevidenskabelige vidundermiddel, mens andre blot ryster på hovedet og kalder det det rene slangegift. Ikke desto mindre ses det på mange danske webshops og salget er støt stigende. Men hvad er det og hvorfor er det pludselig blevet så populært?

Nadja Ramm fra CannabisShop.dk forklarer:

- Vi skal først og fremmest have slået fast, at ren CBD-olie er lovligt. Selvom det stammer fra hampplanten, er det ikke et euforiserende stof. Hampplanten er i århundreder blevet brugt til mange gode formål, fx tøj, tovværk, medicin og som rig proteinkilde. Siden cannabis blev ulovliggjort i 1969, har vi desværre tabt kendskabet til plantens mange andre gode egenskaber. CBD, eller Cannabidiol, er blot et af over hundrede aktive stoffer i hampplanten og derfor isoleret helt ufarligt.

Nadja Ramm er medstifter af CannabisShop.dk, som sælger lovlige CBD-produkter til danskerne.

- Vi håber, at de danske myndigheder snart får øjnene op for de gode egenskaber, som bl.a. CBD-olie er i besiddelse af. Til trods for at der stadig mangler konkluderende forskningsdata, synes CBD unægteligt at have en positiv effekt på både sunde og syge, tilføjer hun.

Hun understreger at CannabisShop.dk ikke rådgiver omkring CBD, men blot forhandler produkterne. I øjeblikket er CBD-olie ikke godkendt som lægemiddel eller kosttilskud.

- Vi afventer spændt nye forskningsresultater og opdaterer alle nyheder inden for området på vores hjemmeside, siger Nadja Ramm.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet