Tænk dig om inden du optager forbrugslån

Vi kender alle til at købe ind på nettet. Men hvad de fleste ikke er klar over, er, at mange danskere rent faktisk låner penge til deres indkøb i stedet for at betale kontant.

Hvis man fx skal købe et nyt køleskab eller en smartphone, tilbyder netbutikken ofte, at man kan låne penge til købet, og forskellige muligheder for afbetaling og løbetid skal få os til at føle os mere frie til at træffe vores valg. Men sådan er det ikke i virkeligheden.

Hvis det står til Finansrådet, forsvinder oplysningspligten af ÅOP – de Årlige Omkostninger i Procent – når danskerne optager lån andre steder end ved pengeinstitutter. Det vil medføre, at låntagere får mindre indblik i de samlede omkostninger, der er ved at optage et forbrugslån. Altså, får du ikke at vide, hvor meget dit lån samlet koster på de hjemmesider, du kan handle ind på.

Men oplysningen om de årlige omkostninger i procent fattigere, tegner det til, at endnu flere danskere vil fristes til at optage dyre lån til køb af alt fra hårde hvidevarer til elektroniske produkter på nettet. Forslaget til ændring af oplysningspligten forventes at træde kraft i juli 2017, hvis ikke det bliver manet til jorden inden da.

Under alle omstændigheder anbefales det, at man sammenligner de forskellige långivere med hinanden, så man kan træffe den mest fornuftige beslutning, hvis man vælger at optage et lån. På moneybanker.com/dk/ kan du sammenligne omkostninger for de efterhånden utallige lånudstedere og finde den bank, der passer bedst til dine behov.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet