Persondata politik

Prisdyk på sommerhuse: Her er de billigste sommerhuse

Sommerhuspriserne er de laveste i otte år. Se, hvor du kan gøre et godt køb

Seneste i Forbrug

Hent flere

Mest læste i Forbrug

EKSTRA Forbrug

 

Selv om novembervejret måske ikke hensætter tankerne til sommerhusferie og landlig idyl, kan det faktisk være et meget godt tidspunkt at investere i en bolig sommerlandet.

Priserne på fritidshuse er nemlig raslet ned de seneste år og er lige nu på det laveste niveau i otte år. Det viser nye tal fra boligportalen Boliga.

Se også: Læs også: Masser af penge at prutte om: Her kan du presse boligprisen

Se også: Læs også: Boligsælgere kaster håndklædet i ringen

Næsten 2004-niveau
Den gennemsnitlig kvadratmeterpris er lige nu på 14.932 kroner, og man skal helt tilbage til 2004 for at finde et lavere niveau på solgte sommerhuse. I 2004 var den gennemsnitlige kvadratmeterpris nemlig på 13.144 kroner - tallet er i 2012-priser og korrigeret for inflation - men siden hen er priserne steget voldsomt. Da finanskrisen satte ind i efteråret 2008, faldt priserne dog brat og er kun steget en anelse fra 2. til 3. kvartal i 2012. Ifølge Boliga er det ikke sandsynligt, at priserne stiger markant i løbet af årets sidste måneder.

Vordingborg til spotpris
Landsgennemsnittet på 14.932 kroner svarer til, at et klassisk sommerhus på 70 kvadratmeter er blevet solgt for 1.045.000 kroner. Det er dog muligt at anskaffe et fritidshus til langt under denne pris. For eksempel kan man på Kalve Havnevej i Vordingborg erhverve et sommerhus til blot 43.000 kroner. Hvilket gør fritidsboligen til den billigste i landet. Vil man hellere nyde sommeren på idylliske Læsø, kan man slippe med 115.000 kroner for et fritidshus på Lille Skovvej.

Du kan læse mere om Danmarks billigste sommerhuse her.

Sommerhus til 40 mio. kr.
Kystvejen og Gl. Strandvej i Nordsjælland lægger sig ikke overraskende i den dyreste ende med priser helt op mod 40 millioner kroner. Det dyreste hus på Kystvej 48 koster intet mindre end 39.950.000 kroner, men indeholder til gengæld 227 luksus-kvadratmeter, en kæmpe grund og direkte havudsigt.

Se top 10 over de dyreste fritidshuse her.

Generelt er priserne i Nordsjælland ofte er mere end tre gange så høje som i Nordvestsjælland. For eksempel er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Tisvildeleje på 25.640 kroner, hvilket gør sommerhusområdet til det dyreste i landet. På andenpladsen kommer Egå ved Aarhus med et snit på 24.318 kroner per kvadratmeter.

Se den samlede liste over kvadratmeterpriserne på solgte fritidshuse her.

Se også: Læs også: Prisrekord: Her er Danmarks dyreste lejlighed

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik