Teleselskab straffer kunder for ikke at ringe

Kunder får en regning, hvis de undlader at foretage opkald i en måned

  • Hvis du nøjes med at sms'e får  du en regning for ikke at ringe (Foto: Colourbox)
Hvis du nøjes med at sms'e får du en regning for ikke at ringe (Foto: Colourbox)

Telebranchens gebyrgribbe må siges at være en særdeles kreativ race, for nu kan du også få en telefonregning for ikke at tale i telefon.

Teleselskabet M1 har udvidet listen af gebyrer med punktet 'inaktivitetsgebyr', der betyder, at kunderne modtager en regning på 10 kroner, hvis de undlader at foretage et opkald på deres telefon i en måned og for eksempel kun sender sms'er. Det skriver 24timer.

Kender man ikke til reglen, kan regningen hurtigt løbe op, da der kommer et 'spærringsgebyr' på 50 kroner oveni, hvis man har haft et overtræk på sin taletidskonto i mere end syv dage.

Vagn Jelsøe, der er afdelingschef i Forbrugerrådet, siger, at forudsætningen for at opkræve gebyrer er, at virksomheden har en reel udgift ved at yde en service.

M1's direktør, Bo Abrahamsen, oplyser, at gebyret opkræves, fordi M1 betaler for at have et nummer aktivt på telefonnettet. Han kan dog ikke huske det præcise beløb, som det koster M1 at have et aktivt nummer.

Nu skriver I jo, at abonnementet er gratis - hvorfor det, når man skal betale for ikke at ringe?

- Hvis man ringer, så er det jo gratis. Du skal ikke betale abonnement, hvis du bruger telefonen, siger Bo Abrahamsen.

- Kan du forstå, at en kunde kan blive frustreret over at få en regning på over 80 kroner for ikke at bruge sin telefon, som ellers er med 'gratis abonnement'?

-Jeg kan godt forstå, at det kan virke underligt, men vi har indført det gebyr, fordi vi har en udgift ved at have systemet kørende, siger Bo Abrahamsen til 24timer.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet