Dine Penge

Forbrugerråd: Bryd apoteker-monopol

Forbrugerrådet støtter Konkurrencerådets forslag om at bryde apotekers monopol og lade alle sælge lægemidler.

  • (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)
 

Forbrugerrådet hilser forslaget om at droppe apotekernes monopol på medicinsalg velkommen. I hvert fald hvis hvis den udleverede medicin, er den rigtige, og der desuden medfølger grundig vejledning.

Derudover er det vigtigt for Forbrugerrådet, at patientsikkerheden er i højsædet, siger Forbrugerrådets direktør, Rasmus Kjeldahl.

Se også: Stop apotekernes pillemisbrugSe også: Pas på: Dyr allergimedicin er ikke bedre

Ifølge ham vil flere apoteksudsalg stille forbrugerne bedre, idet det øger tilgængeligheden

- Patientsikkerheden skal i højsædet, men det kan man godt opnå, selvom man løsner lidt på det meget stramme apotekermonopol, vi har herhjemme, mener Rasmus Kjeldahl.

Han tilføjer, at Danmark er et af lande, hvor der er længst mellem apotekerne, og at antallet af apoteker i Danmark er faldende.

- Det giver jo et problem i forhold til tilgængelighed. Så det er klart, at hvis man kan få nogle flere apoteksudsalg med faguddannet personale og et højt sikkerhedsniveau, så var man bedre stillet som forbruger, siger han til Ritzau.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik