Hver anden dansker dropper udsalget

Danskerne har ikke planer om at gå shop amok, når varerne sættes ned til udsalget. Faktisk holder vi igen

  • Det er især tøj og tilbehør, som danskerne kigger efter på udsalget - altså den halvdel, som har tænkt sig at shoppe blandt de nedsatte varer. (Foto: Colourbox)
Det er især tøj og tilbehør, som danskerne kigger efter på udsalget - altså den halvdel, som har tænkt sig at shoppe blandt de nedsatte varer. (Foto: Colourbox)

40-70 procent trækkes fra prisen. Halv pris på alle varer i butikken. Tag tre - få den billigste gratis.

Idérigheden i butikkerne er stor, når kunderne skal lokkes ind til udsalget - men danskerne står ikke på spring for at tømme pengepungen på gode tilbud. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for MasterCard.

Se også: Danskerne ser lidt lysere på økonomien

Faktisk har færre end hver tredje dansker faktisk tænkt sig at gå på udsalgsjagt. Og dermed ser det ikke ud til, at butikkerne skal håbe på mersalg ad den vej.

Op mod hver anden dansker har helt tænkt sig at droppe udsalget, mens 21 procent endnu ikke har bestemt sig.

På udkig efter tasker
Men når vi går på udsalg, er det især tøj og tilbehør, som står på indkøbslisten. Hele 85 procent af danskerne er på udkig efter en ny tasker, sko, smykker og tøj.

Danskerne vil helst betale med betalingskort, når de shopper. Næsten syv ud af 10 vil helst betale med kreditkort eller debetkort, mens kun omkring hver tiende dansker ønsker at betale kontant.

- Betalingskort gør det mere overskueligt for den enkelte at følge sit forbrug og få overblik over sin privatøkonomi. Færre kontanter er samtidig også fordel for forretningerne, siger Arne Rasmussen, landeansvarlig for MasterCard Danmark.

Gebyr får os til at droppe kreditkort
Sidste efterår fik butikkerne mulighed for at lægge gebyr for alle betalinger med kreditkort over på kunderne. Men det får næsten hver femte dansker til at droppe deres køb, hvis de skal betale et gebyr for at bruge kortet.

Og Arne Rasmussen kan godt forstå, at danskerne ikke vil betale gebyrer:

- De har allerede én gang betalt for deres kreditkort i form af det årlige gebyr, de betaler deres bank. Gebyrerne gør, at det bliver dyrere for forbrugeren, og forretninger risikerer at gå glip af omsætning, siger han.

Det siger danskerne om udsalget

Næsten hver anden - 48 procent - af danskerne siger, at de ikke har tænkt sig at gå på udsalg i år.

- 31 procent regner med at tage udsalgsjagt til sommer, mens 21 procent ikke har besluttet sig.

- Af mændene regner 57 procent mod 39 procent af kvinderne ikke med at udsalgsshoppe i år.

- Over halvdelen - 55 procent - af danskerne shopper kun, når de virkelig har brug for noget.

- Det er især københavnere, der planlægger at tage på udsalg (36 procent), mens sjællændere uden for hovedstaden er de mindst ivrige (27 procent).

Kilde: YouGov har lavet undersøgelsen for MasterCard. 1.001 danskere i alderen 18-74 år er blevet spurgt ud om deres indkøbsvaner og forbrug. Undersøgelsen blev foretaget i perioden 15. juni 2012 til 18. juni 2012.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet