EU kan kun overraske positivt nu

Aktie-Hug! (26) Aktieeksperten Martin Lykke, NPinvestor.dk varmer her op til det kommende EU-topmøde i denne uge

  • Aktieeksperten Martin Lykke bor  i London. Ja, faktisk arbejder han omkring 50 meter fra børsen i storbyen. (Foto: Jakob Jørgensen)
Aktieeksperten Martin Lykke bor i London. Ja, faktisk arbejder han omkring 50 meter fra børsen i storbyen. (Foto: Jakob Jørgensen)
1/2
Næste »

- Tomme slagord er på vej.

Sådan lyder vurderingen fra aktieeksperten Martin Lykke fra det uafhængige finanssite NPinvestor.dk forud for EU-topmødet. Aktieeksperten siger:

- Der er EU-topmøde sidst på ugen, men på forhånd kan det konstateres, at EU-landene er milevidt fra hinanden, når det gælder især de sydeuropæiske landes gæld.

- Derfor skal man ikke forvente anden udgang end tomme slagord, som ingen tror på - lidt ligesom en dansk valgkamp.

- Jeg arbejder 50 meter fra London Stock Exchange, og her i City, som er verdens finansielle centrum, er forventningerne til EU-topmødet lig nul. Ingen tror på, at Tysklands kansler Merkel vil give sig og betale yderligere for de gældssatte sydeuropæiske lande.

- England vil udnytte situationen til at bede Europa om at få orden i eget hus, og dermed for en stund glemme, at den engelske økonomi heller ikke er for god, siger Martin Lykke.

Er der slet ikke noget positivt at sige?

- Det eneste positive er, at EU kun kan overraske positivt nu. Når forventningerne er i bund, så skal der rigtig meget til for, at aktiemarkedet bliver skuffet, så jeg forventer ikke en voldsom markedsreaktion, men kan ikke udelukke det, siger Martin Lykke.

- Hvad skal den lille private investor gøre med sin investering?

- Det er tid til at søge mod kvalitet. Og kvalitet kan sagtens være kontanter i denne sammenhæng, men ellers er det solide selskaber som Novo og Carlsberg, man skal kigge mod.

- Er man til at handle valuta, så kan det måske være en ide at købe britiske pund over for den europæiske euro lige nu. Men der kommer altid en sporvogn og en pige til, så med mindre pengene brænder hul i lommen lige nu, så afvent situationen, siger Lykke.

- Det lyder ret tøset?

- Hellere være en sikker kylling end en satsende tyr i det her marked. Det er altså meget usikkert, og allerede mandag eftermiddag i næste uge, når udfaldet af topmødet er fordøjet, kan der være nye muligheder, siger Lykke.

Læs også:

Se også: Frankrig kan kaste verden ud i ny krise

Aktieeksperten peger samtidig på, at vil man handle, så kan det at købe schweiziske franc over for den europæiske euro nærmest være at betragte som et risikofrit væddemål. Han siger:

- Den schweiziske nationalbank (SNB) har nemlig lagt et gulv-niveau for, hvor meget euroen må falde over for schweizerfrancen, og det gulvniveau på 1,20 rammer euroen hele tiden imod, så SNB må trykke flere franc og købe euro.

- Bliver udfaldet af topmødet meget negativt, så kan det skabe så stort et pres på SNB, så banken må flytte niveauet til f.eks. 1,10, og så har man som investor tjent gode penge, hvis man har schweizerfranc.

- Derimod er risikoen for, at presset på francen aftager, og euroen stiger over for francen, meget lille, så derfor er en sådan investering nærmest risikofri.

- EU kommer ikke ud af den nuværende klemme lige med det samme, konstaterer Lykke.

Se aktiekurser og nyheder på NPinvestor.dk

Læs også

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug