Persondata politik

SAS sætter prisen op

SAS giver indenrigsruten København-Aalborg et løft i prisen. Billetten bliver 20 procent dyrere.

  • (Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)
1 af 1
 

Nu kommer den første prisstigning efter Cimber Sterlings krak.

Det er SAS, der sætter prisen på en billet mellem Aalborg og København op med 20 procent, skriver onlinemagasinet Check-in.dk.

Se også: SAS fyrer 80 efter Cimber-konkurs

Det betyder, at den billigste returbillet på ruten stiger fra 972 kroner til 1172 kroner inklusive salgstillæg. Prisstigningen slog i gennem i tirsdags.

Til sammenligning koster den billigste returbillet hos konkurrenten Norwegian 678 kroner.

Hos SAS bekræftes prisstigningen - men overfor onlinemagasinet påpeges det, at det er en generel prisstigning. Den rammer ikke indenrigsruterne men samtlige korte ruter.

- Vi ser, at der er en pæn efterspørgsel i markedet. Det har ikke noget med Cimber-konkursen at gøre, og vi er af den opfattelse, at priserne generelt er for lave, siger Per Møller Jensen, marketingsdirektør hos SAS.

Hos Norwegian er der ikke - lige nu - planer om at sætte prisen op på billetterne mellem København og Aalborg.

- Vi følger markedet, og priserne dikteres af udbud og efterspørgsel, siger Norwegians danske presse- og markedschef Johan Bisgaard Larsen til Check-in.dk.

Norwegian har 40 ugentlige afgange i hver retning på København-Aalborg-ruten, hvilket samlet svarer til 14.880 flysæder.

Hos SAS flyver man 48 ugentlige afgange mellem København og Aalborg. Det svarer til op imod 11.000 udbudte flysæder per uge.

Se også: Analyse: SAS kan bukke under Læs også: Analyse: SAS kan bukke under

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik