Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel

Februar blev en rigtig god aktiemåned

Aktiekurserne gik så meget frem i februar, at man skal tilbage til februar 1991 for at finde lignende tal

Aktierne i det toneangivende C20-indeks stormede frem i februar med en gennemsnitlig stigning i værdi på hele 11,1 procent.

Dermed er der tale om den næstbedste februar måned på aktiemarkedet for indekset - kun overgået af februar 1991, hvor aktierne gik 11,7 procent frem. Det oplyser banken Spar Nord.

Den gode stemning på aktiemarkedet blev blandt andet båret frem af Den Europæiske Centralbanks udspil for at styrke bankerne.

Det er da også banker som Danske Bank og Nordea, der sammen med Novo Nordisk har trukket aktieindekset i vejret.

Ifølge aktieanalytiker Jesper Iisager Bak er det ikke overraskende, at netop bankerne har lagt sig i front.

- Det økonomiske sortsyn i forbindelse med gældskrisen i Europa er naturligt nok gået særligt hårdt ud over bankerne, siger han.

- Men de nye lånefaciliteter fra centralbanken får nu sortsynet til at lette. Risikoen for en fastfrysning af pengestrømmene i Europa er reduceret markant, siger Jesper Iisager Bak.

Dertil kommer, at bankernes regnskaber viser en markant stigning i nettorenteindtægter, mens omkostningerne fastholdes uændret.

Danske Banks aktie er i løbet af februar steget med godt 21 procent, mens Nordea er gået knap 14 procent frem. Novo Nordisk-aktien er steget med 16,4 procent.

I bunden af februarindekset ligger vindmølleselskabet Vestas med et fald på godt 10 procent. Forsikringsselskabet Tryg kom også lidt skidt ud af måneden med et fald på godt tre procent.

Mest læste i Forbrug
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste i Forbrug
Mest læste i Forbrug
EKSTRA forbrug